Δικαιώθηκαν και έληξαν την απεργία πείνας οι μετανάστες της «Υπατίας»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Δικαιώθηκαν οι απεργοί πείνας της «Υπατίας»

Ύστερα από 44 ολόκληρες ημέρες απεργίας πείνας, οι μετανάστες βγήκαν νικητές! Η κυβέρνηση τους πρόσφερε νομιμοποίηση μετά από τη συμπλήρωση 8 χρόνων παραμονής στην Ελλάδα αντί για 12 που ισχύει τώρα, πράγμα που αποδέχθηκαν δίνοντας τέλος στον αγώνα τους.

Στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προβλέπεται ακόμα η δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσής τους με βάση το καθεστώς ανοχής και η δυνατότητα να παραταθεί επ' αόριστον το καθεστώς εξάμηνης ανοχής (μη απέλασης), μέχρι να συμπληρωθούν τα χρόνια για τη νομιμοποίηση.

Το νέο καθεστώς που θα ισχύει στο εξής δεν θα αφορά μόνο τους 300 μετανάστες, αλλά όλους τους μετανάστες που ζουν στη χώρα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι μετανάστες, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα μετά την επίτευξη της συμφωνίας, έκαναν λόγο για νίκη της εργατικής τάξης και δήλωσαν ικανοποιημένοι γι' αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ωστόσο ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί για να μην υπάρχουν μετανάστες χωρίς χαρτιά.

Αντιδράσεις από Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ

Μετά τη λύση στο θέμα είχαμε έντονες αντιδράσεις από τη ΝΔ, με τον Γιάννη Μιχελάκη να κάνει λόγο για «πρωτοφανή και απόλυτα ταπεινωτική απόφαση για την ελληνική πολιτεία» και να προσθέτει ότι η κυβέρνηση «υπέκυψε στον εκβιασμό των παράνομων μεταναστών και προχωρά δια της πλαγίας οδού στην νομιμοποιησή τους. Έσπειρε ανέμους, η χώρα θερίζει θύελλες!».

Απ' την πλευρά του, το ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η κυβέρνηση υπήρξε άτεγκτη και σκληρή με τους αγρότες, φορτηγατζήδες, γιατρούς, δικηγόρους, φαρμακοποιούς, συνταξιούχους, μισθωτούς, με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Προσκύνησε τους μετανάστες και τους “αλληλέγγυους” του ΣΥΡΙΖΑ. Δοξάστε την!»

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.