Μέρκελ: «Ξεπουλήστε τη δημόσια περιουσία για να σας σώσουμε...»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Άνγκελα Μέρκελ

Ωμός εκβιασμός από την Άνγκελα Μέρκελ, που έφτασε στο σημείο να πει κυνικά σε βουλευτές του κόμματός της πως θα μπορούσε να δεχθεί και χαμηλότερα επιτόκια για το ελληνικό δάνειο, αλλά με την προϋπόθεση η χώρα μας να... ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία της!

Τη ίδια στιγμή, σε συνέντευξή της στη «Bild», η Γερμανίδα καγκελάριος υποστηρίζει πως τα τρία χρόνια του μνημονίου δεν επαρκούν προκειμένου η Ελλάδα να λύσει τα προβλήματά της. «Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των σοβαρών λαθών της οικονομικής της πολιτικής. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε τρία χρόνια. Με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η Ελλάδα την δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριετίας, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέα προβλήματα», λέει.

Παράλληλα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο σε περίπτωση που οι όροι για την παροχή βοήθειας σε μια χώρα-μέλος της ευρωζώνης δεν έχουν ικανοποιηθεί πλήρως. «Δεδομένου ότι η χορήγηση δανείων από το Ταμείο Στήριξης προϋποθέτει ομοφωνία, μπορεί η Γερμανία να βάζει βέτο στις περιπτώσεις που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα το κάνει», τονίζει χαρακτηριστικά και εν συνεχεία τάσσεται εναντίον στην αναδιάρθρωση χρέους και στην έκδοση ευρωομολόγων, λέγοντας: «Τα ευρωομολόγα παραμένουν λάθος εργαλείο, που εκφράζουν μια ψευδή αλληλεγγύη».

Επίσης, η κ. Μέρκελ αναφέρει στη συνέντευξή της ότι η Γερμανία θα είναι και στο μέλλον πρόθυμη να βοηθήσει αδύναμες χώρες, αλλά δεν πρόκειται να συμφωνήσει στη δημιουργία μιας διανεμητικής ένωσης ή στην καθιέρωση ευρωομολόγων, ενώ τέλος επιμένει πως στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης που θα τεθεί σε λειτουργία από το 2013 θα πρέπει να συμμετέχουν και ιδιώτες.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.