Αποδοκιμασίες για Γερουλάνο στο ευρωκοινοβούλιο

3.6666666666667 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.67 (3 Ψήφοι)

Παύλος Γερουλάνος

Αυτή τη φορά, οι αποδοκιμασίες των Ελλήνων πολιτών είχαν δέκτη τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος «τα άκουσε» στις Βρυξέλλες!

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο από τη Μάχη του Μαραθώνα, που διοργανώθηκε από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη, διαδηλωτές από το κίνημα «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται κατά των Βρυξελλών» εισέβαλαν στο χώρο όπου βρισκόταν ο κ. Γερουλάνος και άνοιξαν πανό εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο έγραφε στα αγγλικά: «Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ειδική αναφορά στην Κερατέα και την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του ΧΥΤΑ.

Ιδιαίτερα προκλητική η στάση από την  πρώην υπουργό Κατερίνα Μπατζελή, η οποία επίσης βρισκόταν στην εκδήλωση και επιχειρούσε να μην ακουστεί ο λόγος ενός εκ των διαδηλωτών στους ευρωπαίους, παρεμβάλλοντας αλλεπάλληλα ειρωνικά «μπράβο» και προσβολές.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα είπε στην ομιλία του το μέλος της Πρωτοβουλίας:

«2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα και 20 μόλις χιλιόμετρα από το τόπο της μάχης οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν μια άλλη μάχη.
Πρόκειται για τους κατοίκους της Κερατέας που παλεύουν ενάντια στους σύχρονους βαρβάρους. Αυτοί οι σύγχρονοι βάρβαροι δεν είναι από την Ασία, είναι από την Ελλάδα.

Είναι η αστυνομία του ελληνικού κράτους που την έχει στείλει εκεί η ελληνική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί μια παράνομη απόφαση.

Την απόφαση να δημιουργηθεί μία χωματερή στην Κερατέα που θα καταστρέψει αρχαιολογικό χώρο. Να πώς προστατεύει αυτή η κυβέρνηση τον ελληνικό πολιτισμό. Οι αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, βρίζουν γυναίκες, ψεκάζουν με χημικά απλούς εργαζόμενους ανθρώπους και συμπεριφέρονται σα δυνάμεις κατοχής.

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι ένα σύμβολο της πάλης όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα.

Ένα σύμβολο δίπλα και σε εκείνο, των 300 μεταναστών απεργών πείνας που νίκησαν και αφιέρωσαν τη νίκη τους σε ολόκληρη την εργατική τάξη της Ελλάδας.

Είναι αλληλέγγυοι στις εννιά γενικές απεργίες που έχουν γίνει ενάντια στις παράλογες πολιτικές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι σύγχρονοι βάρβαροι είναι οι Ευρωβουλευτές που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που καταργούν τη δημοκρατία με την «Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση» που θέτει τους κρατικούς προϋπολογισμούς υπό τον έλεγχο ενός μη εκλεγμένου οργανισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δε θα επικρατήσετε. Αυτή η κρίση δε θα ναι οι Θερμοπύλες του εργαζόμενου λαού αλλά το δικό σας Βατερλώ».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.