Στην Κερατέα δολοφονείται η Δημοκρατία...

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Στην Κερατέα δολοφονείται η Δημοκρατία...

Εφιαλτικές στιγμές έζησε την Τρίτη (29/3) η Κερατέα, με την κυβέρνηση να έχει επιλέξει πρακτικές που μας γυρνούν σε εποχές του μακρινού παρελθόντος και οι οποίες κάθε άλλο παρά Δημοκρατικό πολίτευμα θυμίζουν.

Η βία των δυνάμεων καταστολής ήταν πρωτοφανής αυτή τη φορά στην Κερατέα, αφού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,  τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών και δακρυγόνων με μεταλλικούς κάλυκες σχεδόν εξ επαφής σε κεφάλια, με αποτέλεσμα να έχουμε δεκάδες τραυματισμούς κατοίκων. Οι τελευταίοι, πάντως, έδωσαν όλες αυτές τις ώρες μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις, όντας αποφασισμένοι να αντισταθούν με κάθε τρόπο και να μην επιτρέψουν την δημιουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, για την οποία επιμένει πεισματικά η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα, όταν ήχησαν σειρήνες και καμπάνες στην περιοχή, με τους κατοίκους να καλούνται από τα μεγάφωνα να σπεύσουν στα μπλόκα και ιδιαίτερα σε αυτό επί της Λεωφόρου Λαυρίου, όπου είχε στηθεί οδόφραγμα από τη Δευτέρα (28/3).

Τα ΜΑΤ συνόδευσαν εκσκαφέα για να ανοίξει το οδόφραγμα, πράγμα που απέτρεψαν οι κάτοικοι, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση των δύο πλευρών, που αντάλλαξαν χημικά και μολότοφ, υπό την παρακολούθηση δύο ελικοπτέρων.

Παρόμοια επιχείρηση, χωρίς όμως την παρουσία αστυνομίας, ακυρώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα από τους κατοίκους, οι οποίοι έκαψαν μία μπουλντόζα.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονταν σε ετοιμότητα από προχθές μετά τις πληροφορίες για την άφιξη των μηχανημάτων, που θα μετέβαιναν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ, με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Έτσι, λοιπόν, έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο, όπως και τους παράδρομους προς Λαύριο, ώστε να ελέγχουν την κίνηση των οχημάτων.

Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ προσέγγισαν τον χώρο περιφρούρησης, μέσω Σουνίου-Λαυρίου. Στο μπλόκο του Λαυρίου σημειώθηκαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκε νεαρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας.

Την ανησυχία του για το κλίμα έντασης στην περιοχή δεν έκρυψε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής. «Φοβάμαι τα χειρότερα. Διακινδυνεύουμε όλοι. Πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα. Είμαι ο τελευταίος που θα ήθελα να επιβαρυνθεί η κατάσταση», επισήμανε με δηλώσεις του.

Όπως επίσης ανέφερε, η πρόσφατη συνάντηση που είχε με τρεις υπουργούς, στους οποίους κατέθεσε πρόταση για τη διαχείριση απορριμμάτων των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, στόχευε στην αποκλιμάκωση της έντασης. Η πρόταση προς τους υπουργούς αφορούσε την παραχώρηση από το δήμο έκτασης 40 στρεμμάτων στο ΒΙΟΠΑ.

Έκκληση να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή και να ξεκινήσει διάλογος με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες, απηύθυνε εν τω μεταξύ ο Συνασπισμός.

«Αντί η κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Κερατέας, κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή και τον αυταρχισμό», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν είναι εγκληματίες, αλλά προασπίζονται την ποιότητα της ζωής τους «ενάντια στην κυβερνητική λογική διαχείρισης των απορριμμάτων που υπακούει στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το «Kontra Channel»:

Θύμα της βιαιότητας των ΜΑΤ και ο Βασίλης Οικονόμου

Όπως φαίνεται, τα ΜΑΤ δεν λογαριάζουν τίποτα μπρος στις εντολές που έχουν λάβει από τους ανωτέρους τους και δεν διστάζουν να κινηθούν ακόμα και εναντίον Βουλευτών!

Σύμφωνα με το blog «antixyta», οι αστυνομικές δυνάμεις προξένησαν ζημιές στο αυτοκίνητο του κ. Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος έσπευσε να συμπαρασταθεί στους κατοίκους της Κερατέας.

Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα, ο Βουλευτής κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας, προκειμένου να υποβάλλει μηνύσεις, αλλά βρήκε τις πόρτες κλειστές, ενώ, όταν ζήτησε να του ανοίξουν, του απάντησαν πως δεν ανοίγουν για... κανέναν!

Φωτογραφίες από τους τραυματισμούς

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τραυματισμούς κατοίκων στα χθεσινά επεισόδια. Το υλικό δημοσίευσε το blog «Αττικά Νέα» της καλής συναδέλφου Πόπης Σουφλή.

Μύριζε... μπαρούτι από το πρωί

Ακολουθεί βίντεο με μαρτυρία κατοίκου για τη στάση και τη βιαιότητα των ΜΑΤ από το πρωί της ημέρας. «Απρόκλητα τελείως βγήκαν από τις κλούβες και πετούσαν δακρυγόνα, έβριζαν και έσπαγαν τα αυτοκίνητα», λέει χαρακτηριστικά.

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

ΑΝΔΡΟΣ - ΚΕΡΑΤΕΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ:
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

Δείτε σχετικώς:

[url] http://attikanea.blogspot.com/2011/04/blog-post_3079.html[/url]

ΑΝΔΡΟΣ - ΚΕΡΑΤΕΑ
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Από τους πολιτικούς δολοφονείται η δημοκρατία
http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2321.aspx

papagiannis charis
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.