Η Άνδρος στο έλεος των σκουπιδιών και των ανεύθυνων καρεκλοκένταυρων

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Η Άνδρος στο έλεος των σκουπιδιών και των ανεύθυνων καρεκλοκένταυρων

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό αυτό που γίνεται στην Άνδρο! Ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Ιωάννης Γλυνός, συνεχίζει να ρίχνει τα απορρίμματα στην ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας, που βρίσκεται εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του Στρόφιλα, με αποτέλεσμα αυτά να παρασύρονται από τον αέρα και τη βροχή και να οδηγούνται κατευθείαν στη θάλασσα.

Όλα αυτά τη στιγμή που λίγο καιρό πριν ολόκληρη παραλία και μεγάλο μέρος της θάλασσας θάφτηκαν κάτω από τόνους σκουπιδιών και μπαζών λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, με τον κ. Γλυνό να μοιράζει τότε ψεύτικες υποσχέσεις ότι δεν θα ξαναπέσουν απορρίμματα στο χώρο και ότι θα γίνουν ενέργειες για την αποκατάσταση της περιοχής.

Βλέποντας τον Δήμαρχο να συνεχίζει να εγκληματεί κατά του περιβάλλοντος και της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς (θυμίζουμε ότι ο Στρόφιλας αποτελεί τον αρχαιότερο οργανωμένο οικισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη), οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και κάνουν λόγο για παραλογισμό της Δημοτικής Αρχής, σιωπηρή συναίνεση της αντιπολίτευσης και αδιαφορία της πολιτείας για το πρόβλημα.

Μάλιστα, προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει παρέμβαση από την κυβέρνηση, τότε πολύ σύντομα θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Δείτε το βίντεο από τη ρίψη των σκουπιδιών:

Απειλές και επιχείρηση δημιουργίας πολεμικού κλίματος από τη Δημοτική Αρχή

Σύμφωνα με καταγγελίες, αρκετές ημέρες πριν ο κ. Γλυνός είχε προαναγγείλει τη ρίψη των σκουπιδιών στη χωματερή. Συγκεκριμένα, συγκάλεσε σε συνεδρίαση όλους τους επαγγελματίες της περιοχής Κορθίου και με περίσσια ανευθυνότητα τους κάλεσε να μαζέψουν όλοι μαζί τα σκουπίδια και να τα πάνε «με τσαμπουκά» στη Σταυροπέδα!

Παράλληλα, την Κυριακή 3/4 πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση  στην περιοχή Γαύριο, όπου μίλησε τόσο ο Δήμαρχος, όσο και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ενημερωθεί υποτίθεται ο κόσμος για το πρόβλημα των σκουπιδιών και για τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν για την εξεύρεση μιας λύσης.

Αντί γι' αυτό, ωστόσο, επιχειρήθηκε η δημιουργία πολεμικού κλίματος εναντίον των κατοίκων που επιθυμούν το κλείσιμο της χωματερής, ενώ η Αντιδήμαρχος του νησιού κ.Τζοάννου ζήτησε ούτε λίγο-ούτε πολύ από τους παρευρισκόμενους να κινηθούν εναντίον τους, αφήνοντας υπονοούμενα ακόμα και για συμπλοκές με τους Ανδριώτες που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους!

«Εμείς θα ρίχνουμε τα σκουπίδια στον ΧΑΔΑ κι εσείς θα κρατάτε το στόμα σας κλειστό»

Στην εν λόγω συγκέντρωση ο άλλος Αντιδήμαρχος, κ. Θεολόγου, έκανε λόγο για αδιέξοδο και υποστήριξε πως δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πέφτουν τα σκουπίδια στη Σταυροπέδα, ισχυριζόμενος προκλητικά ότι... δεν απαγορεύεται λόγω ασαφειών της νομοθεσίας! Είπε κι άλλα τέτοια «ωραία» ο κ. Θεολόγου, εξαπολύοντας επίθεση στις ιστοσελίδες και στα blogs που έχουν το... θράσος να προβάλλουν το θέμα, αφού, όπως είπε, στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, που είχαν παρόμοιο πρόβλημα, οι κάτοικοι το κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο ίδιος ο Δήμαρχος Άνδρου, κοινοποιώντας τελικά ότι τα σκουπίδια θα πεταχτούν προσωρινά στο σταθερό κομμάτι της χωματερής, όπως κι έγινε. Και, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...

Βαρύ πρόστιμο για την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, η χώρα μας κινδυνεύει με πρόστιμο 35.000 ημερησίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παράνομη χωματερή. Κι αν αυτό δεν συγκινεί τον Δήμαρχο, είναι δυνατόν να μην απασχολεί την πολιτεία; Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, με τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών συνεχώς να περικόπτονται, υπάρχουν χρήματα για πέταμα; Εκτός κι αν τελικά «λεφτά υπάρχουν», όπως μας έλεγε προεκλογικά και ο Πρωθυπουργός...

Σχόλια (10)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Συνεχίζουν τελικά την παρελκυστική ταχτική τους ακάθεκτοι και τροπαιοφόροι. Νομίζουν, πως μπορούν να δουλεύουν τον κοσμάκη και να 'ναι κι από πάνω; Αυτός ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν έχει επανηλημένως πει σε συνεντεύξεις του, ότι δεν θα ξαναρίξει σκουπίδια εκεί και ότι θα έπρεπε να βρούν γρήγορα χώρο; Καλά δεν έχει καθόλου τσίπα ο άνθρωπος; Τόσα ψέματα... Ποιούς ψηφίζουμε ΘΕΕ ΜΟΥ...

arion
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Και τα μέλη της αντιπολίτευσης που ήταν ΠΑΡΟΝΤΑ στις συγκεντρώσεις ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΗΡΑΝ ;;;

Από πληροφορίες που έχω: ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ......... μην τυχόν και τους χαλάσουν την ΔΙΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ....

ΚΑΙ η αντιπολίτευση δυστυχώς ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ....

ΝΤΡΟΠΗ
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ? ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΕΔΩ? ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ. Ο ΤΥΠΟΣ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΕΜΑΘΑ ΕΙΠΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.

ΠΙΤΡΟΦΙΑΝΟΣ
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

ΘΕΟΛΟΓΟΥ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠ ΤΗ ΜΥΤΗΗ,
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΤΥΧΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.....

Darkman
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

ontos...........

Korthi
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

kai twra ta skoupidia tha ta pane mazi me to ntamari stous zabopisomerhtes oi opioi kathonte apragoi kai perimenoun.....Otan tha erthoun ta skoupidia tha einai pleon arga. Ksupniste re .......

Korthi
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Επρεπε να ξυπνησουν στις εκλογες, τωρα αντε να ξεμπλεξεις. Πηγαν ρε και ψηφισαν τον ταγαροβλαχο τον Γλυνο, αν ειναι δυνατον..... Στον κοσμο μας ειμαστε στην Ανδρο!!!

Σάκης
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ...ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ...ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ!!!!

Darkman
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Προεκλογικα ολοι οι υποψηφιοι ξοδεψαν πολυ χρημα ,δικο τους(;) και χορηγων. Τωρα που χρειαζονται χρηματα για να δοθει αμεση λυση στο προβλημα λενε οτι δεν βρισκουν...Μας δουλευουνε χοντρα.
Η λυση ειναι δεματοποιηση των σκουπιδιων , προσωρινη αποθηκευση σε καποιο οικοπεδο , παρανομα αφου και αυτο που γινεται τωρα ειναι τελειως παρανομο, αρση της απαγορευσης μεταφορας σκουπιδιων ακτοπλοικως και εφαρμογη των οσων ειπε ο Κος Ραγκουσης. Εξυπηρετηση της Ανδρου απο τον ΧΥΤΑ αττικης.
Κοστος δεματοποιητη , μεταφορικα και τελη στον ΧΥΤΑ σε συνδιασμο με σοβαρη ανακυκλωση πολυ λιγοτερο απο την κατασκευη ΧΥΤΥ .

παρεα δεν τα φαγαμε
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, ΓΙ 'ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ....ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥς ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!!!

Darkman
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.