Μ. Θεοδωράκης: «Ο Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει ότι μας οδηγεί στο χάος»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Μίκης Θεοδωράκης

Δριμεία επίθεση, για άλλη μια φορά, εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης στην κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

«Η παρούσα κυβέρνηση - βασικά ο πρωθυπουργός είναι… οπαδοί συνειδητοί μιας διεθνούς πολιτικής που έως τώρα κατέστρεψε τον οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό ιστό σε πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου και που τώρα βάζει πόδι στην Ευρώπη με πρώτο θύμα την Ελλάδα», τόνισε ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και συνέχισε:

«Φαίνεται πως ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμα συλλάβει σε ποιο χάος μας οδηγεί ο προσηλυτισμός του στις θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, σύμφωνα με τις οποίες για να σωθεί μια κοινωνία, πρέπει να επιβληθούν τα περίφημα μέτρα του "σοκ και δέος". Με πρόσχημα το φάντασμα μιας πιθανής πτώχευσης η σημερινή κυβέρνηση μας έσυρε στο στόμα του λύκου: του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών».

Όσο για το αν υπάρχει λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, ο Μίκης ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να δοθεί λύση από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη. Έχουμε να κάνουμε με ένα "γόρδιο δεσμό", που δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με ένα τρόπο, το ξίφος του Μ. Αλεξάνδρου».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επισήμανε: «Θεωρώ κάπως παράξενο το να καλούνται οι Έλληνες στις κάλπες για να εκλέξουν αυτούς που θα τους κυβερνήσουν, την ίδια ώρα που η ουσιαστική διακυβέρνηση έχει παραδοθεί στην Τρόικα».

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Nομίζω πως είμαστε δεόντως αφελείς! Αιώνια να είναι ...η μνήμη μας!!!

katergo
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.