«Το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι ανήκουν στην Τουρκία...»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ

Άλλη μια πρόκληση από πλευράς Τουρκίας, με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της γειτονικής χώρας, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, να ισχυρίζεται πως η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι, επισημαίνοντας πως τα δύο νησιά ανήκουν στην Τουρκία.

Όπως ανέφερε, οι Έλληνες αξιωματικοί που πηγαίνουν στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι παραβιάζουν τα σύνορα και πατούν τουρκικά εδάφη, αφού, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και με βρετανικούς χάρτες του 1947, τα νησιά αυτά ανήκουν στην Τουρκία.

Μάλιστα, ο κ. Ζεϊμπέκ επέπληξε τον Ερντογάν που επιτρέπει τη... δήθεν παρανομία, ενώ εν συνεχεία και με περίσσιο θράσος δήλωσε: «Θα πάω χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο. Αν δεν βρω βάρκα, θα πάω κολυμπώντας και θα βγω στο νησί αυτό. Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο».

Επίσης, θυμήθηκε μέχρι και την υπόθεση των Ιμίων, κάνοντας λόγο για «ημέρες της εθνικής συνειδητοποίησης» των Τούρκων και υπογραμμίζοντας ότι «τότε η ελληνική σημαία κατέβηκε».

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Τουρκίας έχει ιδρυθεί το 1946 και είναι από τα παραδοσιακά κόμματα της Κεντροδεξιάς στη γειτονική χώρα, ενώ στις τελευταίες εκλογές έλαβε ποσοστό 6%. Ο ίδιος ο κ. Ζεϊμπέκ έχει διατελέσει κατά το παρελθόν υπουργός Πολιτισμού, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να παίρνει αψήφιστα τα λόγια του, τα οποία πιθανόν δεν ειπώθηκαν καθόλου στην τύχη.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.