Πολλαπλασιάζονται οι αγανακτισμένοι, ξεσηκώνεται ολόκληρη η χώρα...

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Πολλαπλασιάζονται οι αγανακτισμένοι, ξεσηκώνεται ολόκληρη η χώρα...

Οι Έλληνες επιτέλους ξύπνησαν και η αρχή έγινε! Χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες σηκώθηκαν την Τετάρτη (25/5) από τον καναπέ τους και κατέκλεισαν τις πλατείες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σπέρνοντας τον πανικό όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και σε ολόκληρο το σύστημα.

Εκεί που τα πράγματα για τον Παπανδρέου και την παρέα του ήταν σχεδόν ρόδινα, χωρίς πολλές-πολλές φασαρίες για τα βάρβαρα μέτρα που συνεχώς επιβάλλονται και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που σχεδιάζεται, ξαφνικά ο λαός έδωσε ραντεβού διαμαρτυρίας μέσω του Facebook και βροντοφώναξε «παρών». Όλο αυτό εντελώς αυθόρμητα, χωρίς καθοδήγηση και δίχως κομματικές ταμπέλες, πράγμα που προφανώς αποτελεί και τη συνταγή της επιτυχίας.

Τόσον καιρό που όλοι περίμεναν από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, δεν γινόταν τίποτα. Άντε καμιά εθιμοτυπική πορεία αραιά και που μετά από την επιβολή κάθε πακέτου μέτρων, απλά για να εκτονωθεί ο κόσμος, και μετά γρήγορα σπίτι και... μούγκα. Γνωστός ο ρόλος, άλλωστε, όλων αυτών και ακόμη πιο γνωστές οι πρακτικές τους. Όμως, το παραμύθι έλαβε τέλος.

Πλέον, οι αγανακτισμένοι δεν μένουν απαθείς στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες και είναι αποφασισμένοι να συναντώνται καθημερινά στο δρόμο, μέχρι να εφαρμοστεί η θέληση της πλειοψηφίας και όχι των μεγάλων ξένων και ελληνικών συμφερόντων. Μάλιστα, αναμένονται ακόμη περισσότερες και πιο πολυπληθείς συγκεντρώσεις, καθώς η οργή ξεχειλίζει, ενώ, μετά και την μεγάλη χθεσινή ανταπόκριση, ο ενθουσιασμός πια είναι μεγάλος. Εν ολίγοις, το νερό φαίνεται να έχει μπει στ' αυλάκι για τα καλά!

Απ' την πλευρά τους, οι της κυβέρνησης σιωπούν προς το παρόν και προσπαθούν να ασχολούνται δημοσίως όσο το δυνατόν λιγότερο με το θέμα, ενώ έχουν δώσει «γραμμή» στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης να μη δίνουν μεγάλη έκταση στο γεγονός και να προβάλλουν περισσότερο άλλες ειδήσεις, όπως π.χ. τις... δηλώσεις της Δαμανάκη περί επιστροφής στη δραχμή. 

Σε εποχές πραγματικής Δημοκρατίας η μεγαλειώδης παρουσία του κόσμου θα εκλαμβανόταν ως εντολή δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών. Κι όμως, οι καρεκλοκένταυροι που μας κυβερνούν κλείνουν τ' αυτιά τους και τα μάτια τους, συνεχίζοντας να αψηφούν το λαό και κάνοντας το... κορόιδο σαν να μη συνέβη τίποτα. Τέτοια Δημοκρατία σας τη χαρίζουμε, κύριοι...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.