Η Γερμανία χρωστάει 95 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, γράφει η «Die Welt»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Η Γερμανία χρωστάει 95 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, γράφει η «Die Welt»

Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα επαναφέρει με δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Αν και η χώρα μας δεν μπορεί επισήμως να διεκδικήσει χρήματα από τη γερμανική κυβέρνηση μετά τη συμφωνία του 1990, όταν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μην κινηθεί για περαιτέρω αποζημιώσεις, η πραγματικότητα είναι ότι το άτοκο δάνειο των 476 εκατομμυρίων μάρκων που αναγκάστηκε να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδας στις δυνάμεις κατοχής δεν αποπληρώθηκε ποτέ.

Αν λάβουμε ως δεδομένο, λοιπόν, ότι η Γερμανία χρωστάει -έστω ηθικά- στη χώρα μας, σε ποια ακριβώς επίπεδα βρίσκονται τα χρωστούμενα σήμερα; Όπως σημειώνει η εφημερίδα απαντώντας στο συγκεκριμένο θέμα, «χωρίς τόκους, το ποσό σε σημερινές τιμές αντιστοιχεί σε 14 δισ. δολάρια και με τόκο 3% μέσα σε 66 χρόνια, ανέρχεται σε τουλάχιστον 95 δισ. δολάρια».

Καταλήγοντας, πάντως, επισημαίνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Γερμανία στην όλη υπόθεση, καθώς «ακόμα και η μερική αναγνώριση ενός τέτοιου χρέους θα δημιουργούσε προηγούμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιες απαιτήσεις».

Σχόλια (3)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Ομολογώ πως έψαξα στην ηλεκτρονική έκδοση Die Welt για αυτό το άρθρο και δεν το βρήκα.
Το έψαξα, επειδή έχω (δυστυχώς) ζήσει και εργαστεί στη Γερμανία και έχω μάθει το πόσο "ψηλομύτες" και ξενοφοβικοί είναι (οι πιο ήπιοι χαρακτηρισμοί που μπορώ να τους προσάψω).
Μήπως μπορείτε εσείς να μου στείλετε (μέσω του e-mail μου, που σας παραθέτω) τον ακριβή ιστότοπο που διαβάσατε και αναδημοσιεύσατε το παρόν άρθρο ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Κώστας Λουκίδης

Κώστας Λουκίδης
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Όπως και να'ναι, εμείς διαχρονικά και πάντα απεμπολούμε των όποιων δικαιωμάτων μας.
Είναι αυτή η φτιαξιά μας, ή ποτέ δεν ψηφίσαμε άνθρωπο πολιτικό, ή όλοι ήταν με τον ένα ήτον άλλο τρόπο δοτοί;;;

ricardo ric
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Αφού κάναμε και τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό καλά να πάθουμε!!! Εμείς τους ψηφίζουμε όλους αυτούς τους προδότες άρα τα θέλει ο κώλος μας!! Τώρα γιατί παραπονιόμαστε, ποιος μας φταίει;

Freak35
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.