Τσανακλίδου: «Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να ξαναβγούμε στο δρόμο;»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Τάνια Τσανακλίδου

Την άποψη ότι πρέπει να γίνει μια εκ βάθρων αλλαγή, με νέους και έντιμους ανθρώπους, που θα αναλάβουν τις τύχες της χώρας μας, εξέφρασε η Τάνια Τσανακλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ποντίκι».

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και υποστήριξε ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα.

«Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να ξαναβγούμε στο δρόμο; Δεν μπορεί να καθόμαστε στον καναπέ και συνεχώς να μας τρομοκρατούν. Πρέπει να πάμε ξανά στη διαδήλωση. Πρέπει να πλακωθούμε και με τα ΜΑΤ. Στην Ελλάδα ζούμε στυγνή δικτατορία και οδεύουμε σε έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο», τόνισε.

Παρακάτω διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής της, αναλυτικά:

Τι αντιλέγετε στο ρητό κυβερνητικό δίλλημα «ή ακολουθούμε τα επώδυνα οικονομικά μέτρα ή χρεοκοπούμε»;

Χρειάζεται πλήρης ρήξη. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει εδώ και μήνες και μας λένε ψέματα. Όλη η ιστορία έγινε για να πάμε σε μία ελεγχόμενη χρεοκοπία, ούτως ώστε οι δανειστές να μην χάσουν πολλά. Εμείς θα φτάσουμε πάλι στο μηδέν. Εάν η Ελλάδα κήρυττε στάση πληρωμών το 2009, τότε που ο GAP τα «μαγείρεψε» για να μας φέρει το ΔΝΤ στο σβέρκο, αυτή τη στιγμή θα ήμασταν σε πορεία ανάπτυξης. Ενώ τώρα λίγο-λίγο ξεπουλούν την Ελλάδα και τον πλούτο της και παράλληλα σιγά-σιγά εξαθλιώνουν τις ζωές μας. Από τις αρχές τόσοι οικονομολόγοι φώναζαν και τους έλεγαν γραφικούς. Η Ελλάδα είναι ένας μικρός τόπος, τον οποίο διάλεξαν για να κάνουν το πείραμά τους. Πιστεύω ότι έως τα Χριστούγεννα η χώρα θα κηρύξει στάση πληρωμών και μετά θα γίνει μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» για να ξεπουλήσουν ότι απέμεινε, χωρίς να αναλάβουν το πολιτικό κόστος. Δυστυχώς αυτό θα γίνει εάν τους αφήσουμε να κάνουν ό,τι θέλουν.

Βλέπετε τη λύση στις εκλογές;

Ναι αλλά για να βγει ποιος; Ο Σαμαράς; Όχι. Ούτε το ΚΚΕ. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται το ΚΚΕ σαν μπλοκ σε διαδήλωση στο Σύνταγμα, να κάθεται 10 λεπτά και μόλις φεύγει να πέφτουν τα χημικά. Ούτε είδα κανέναν βουλευτή της Αριστεράς, την ημέρα που ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο, να βγει από τη Βουλή, να δει τι καρκινογόνα χημικά τρώγαμε από τους μπάτσους. Αυτό που έζησα στις 29 Ιουνίου δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ. Και το πιο ήρεμο ζώο, αν το στριμώξεις στη γωνία, θα σου επιτεθεί. Τέρμα. Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι άθλιο. Κανένας δεν το εμπιστεύεται πια. Πρέπει να μαζευτούν καινούργιοι και έντιμοι άνθρωποι στη Βουλή. Πρέπει να γίνει εκ βάθρων αλλαγή.

Να μιλήσουμε, όμως και για τις ευθύνες που έχει ο Έλληνας ψηφοφόρος για τη σημερινή κατάσταση;

Δεν θέλω να ξανακούσω ότι έχει ευθύνες ο Έλληνας πολίτης, διότι  όλο το σύστημα εκμαύλιζε οργανωμένα τόσα χρόνια το λαό. Ο λαός πολλές φορές λειτουργεί όπως το παιδί, που όταν το κακομαθαίνεις το καταστρέφεις και όταν έρθει η ώρα να βγει στην κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Και, συγγνώμη, ποιος δεν θέλει να βολεύεται; Ξέρετε κανέναν να του λένε «πάρε λεφτά» και εκείνος να λέει «όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρω»; Και αν προσωπικά κατάφερα να μην έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου δάνειο ή επιχορήγηση ήταν γιατί από πολύ μικρή μου έλεγε η μάνα μου «θα απλώνεις τα πόδια σου έως εκεί που είναι το πάπλωμά σου». Έτσι, αξιολόγησα διαφορετικά τις προτεραιότητές μου. Όμως δεν ξέρω τι θα έκανα αν είχα οικογένεια. Και δεν μπορώ να κατηγορήσω τον άνθρωπο που δανείστηκε γιατί έχει παιδιά να μεγαλώσει και να σπουδάσει. Ούτε βρίσκω καμία δικαιολογία στο να κόβουν τα χρήματα από το χαμηλοσυνταξιούχο, ο οποίος όλη του τη ζωή δούλεψε σε αυτό το γαμ… σύστημα και τώρα έχει αναξιοπρεπή γεράματα, ψάχνοντας στα σκουπίδια των σούπερ μάρκετ και των λαϊκών αγορών για να βρει ένα πορτοκάλι. Αυτές είναι τρομερές αδικίες που πρέπει να τιμωρηθούν. Αυτοί που μας έφεραν εδώ, θα έπρεπε να πάνε φυλακή. Αλλά ας μη μιλήσουμε άλλο για τις παράφορες αδικίες που συντελούνται εις βάρος μας… Θα σκάσω…

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.