Νότης Μαριάς: «Να συγκροτηθεί άμεσα αντιμνημονιακό μέτωπο εξουσίας»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Νότης Μαριάς: «Να συγκροτηθεί άμεσα αντιμνημονιακό μέτωπο εξουσίας»

Τα όσα ακολούθησαν την απόφαση Παπανδρέου να προκηρύξει δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση απέδειξαν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η χώρα μας έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε προτεκτοράτο των δανειστών.

Από τις Κάννες, Μέρκελ και Σαρκοζί («Μερκοζί») καθόρισαν, σε πρώτη φάση, ως χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την 4η Δεκεμβρίου, διαμορφώνοντας, μάλιστα, και το σχετικό ερώτημα που θα ετίθετο στον ελληνικό λαό, το οποίο και ήταν «Ναι ή Όχι στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Ταυτόχρονα, στο παρασκήνιο απαίτησαν από τον Παπανδρέου να εγκαταλείψει κάθε ιδέα περί δημοψηφίσματος αλλά και βουλευτικών εκλογών. Κι αυτό διότι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν να δοθεί στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να εκφράσει τη βούληση του τόσο για την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση όσο και για την εκλογή μιας αντιμνημονιακής πλειοψηφίας στη Βουλή.

Με τον τρόπο αυτό, επιβλήθηκε η διδακτορία των δανειστών, οι οποίοι καθορίζουν πλέον κάθε έκφανση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της πατρίδας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όλι Ρεν και ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ενεργώντας ως γκαουλάιτερ των δανειστών της χώρας μας, καθορίζουν εν είδει υπερυπουργών το τι μέλλει γενέσθαι. Έτσι, η διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται υπό την εποπτεία και την υψηλή καθοδήγηση της τρόικας, ενώ η Βουλή υποχρεώνεται να ψηφίζει τα όσα θα επιβάλλει η τρόικα με τα εκάστοτε αναθεωρημένα Μνημόνια, αφού, σε διαφορετική περίπτωση, οι δανειστές απειλούν να διακόψουν τη δήθεν σωτήρια δανειοδότηση της χώρας.

Επιπλέον, οι δανειστές συνεχίζουν την απροκάλυπτη επέμβαση τους σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, απαιτώντας την εξάλειψη κάθε αντιπολίτευσης στις απαιτήσεις τους.

Άλλωστε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τις 23 Ιουνίου 2011, με έναν εντελώς απροκάλυπτο τρόπο, πραγματοποίησε παράνομη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει τις επιλογές της τρόικας. Όπως τονίσαμε ήδη, ο δρόμος προς τη «συναινετική δημοκρατία των δανειστών» είχε ανοίξει ήδη από τότε.

Στο πλαίσιο αυτό, με την ως άνω παράνομη και όλως προκλητική απόφαση του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε «όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας να υποστηρίξουν τους κύριους στόχους του προγράμματος και τα βασικά μέτρα πολιτικής, ώστε να εξασφαλιστεί αυστηρή και ταχεία εφαρμογή. Λόγω της διάρκειας, της κλίμακας και της φύσης των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται στην Ελλάδα, η εθνική ενότητα αποτελεί προϋπόθεση της επιτυχίας», κατέληξε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Απειλές για δήθεν αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Οι «Μερκοζί» συνδύασαν την εκβιαστική τους πολιτική απέναντι στη χώρα μας με απειλές για δήθεν αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Πλην, όμως, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται νομικά από την κείμενη νομοθεσία, όπως αναλύουμε και στο βιβλίο μας «Το Μνημόνιο της χρεοκοπίας και ο άλλος δρόμος». Αντίθετα, προβλέπεται το δικαίωμα μονομερούς αποχώρησης της χώρας μας από την ίδια την ΕΕ. Κι όμως, ενώ αυτό είναι πλέον γνωστό σε όλους, τα «παπαγαλάκια» της τρόικας συνέχιζαν επί ημέρες να καλλιεργούν το σχετικό κλίμα, προκειμένου να κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού και να προετοιμάσουν τις ψυχολογικές προϋποθέσεις για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Πιέσεις για κυβέρνηση συνεργασίας

Οι ασφυκτικές πιέσεις του Όλι Ρεν εκ μέρους της Επιτροπής αλλά και των «Μερκοζί» για πάση θυσία συναίνεση της αντιπολίτευσης στα μέτρα εφαρμογής της απόφασης των ηγετών της Ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 αποτελούν άλλη μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Η παράνομη αυτή απαίτηση των δανειστών επί της ουσίας αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός πολιτικού συστήματος στην υπηρεσία των δανειστών και του Μνημονίου, στο πλαίσιο του οποίου δεν θα πρέπει να υπάρχει καν αντιπολίτευση. Για το λόγο αυτό οι δανειστές επέβαλαν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και, μάλιστα, απαιτούν επιπλέον έγγραφη συναίνεση από τα πρόθυμα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν με το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα τα οποία θα συμπεριλαμβάνει το νέο υπερδεκαετές Μνημόνιο αλλά και τους όρους της νέας επονείδιστης δανειακής σύμβασης.

Έτσι, ενώ, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τέτοιες εξουσίες δεν διαθέτει ούτε καν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι «Μερκοζί» αναγορεύτηκαν πλέον σε υπέρτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας.

Παπανδρέου και Σαμαράς, πιστοί στα κελεύσματα και τις απειλές των «Μερκοζί», προχώρησαν σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Τα μέτρα που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση

Με το ολοκληρωτικό πέρασμα της ΝΔ στο μνημονιακό μέτωπο, η ηγεσία της συμπράττει πλέον με το ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή δεκάδων αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης αλλά και για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου 2011.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να υλοποιήσει μια σειρά από μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, τα οποία έχουν ήδη ψηφιστεί και περιλαμβάνουν, πέραν των άλλων, τα «χαράτσια» και τη φορομπηχτική πολιτική, την οποία μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο κ. Σαμαράς.

Ταυτόχρονα, τις επόμενες ημέρες η νέα «μεταβατική» κυβέρνηση θα πρέπει να κοινοποιήσει σε τουλάχιστον 30.000 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα τις απολύσεις τους μέσω εφεδρείας. Και έπεται συνέχεια.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, η νέα κυβέρνηση του Μνημονίου θα δρομολογήσει τις διαδικασίες σε συνεργασία με το Ταμείο δήθεν αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας για το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών αλλά και άλλων περιουσιακών στοιχείων του κράτους.

Το νέο «σούπερ Μνημόνιο»

Βασική αποστολή της νέας κυβέρνησης του Μνημονίου είναι η δήθεν διαπραγμάτευση και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου Μνημονίου, διάρκειας τουλάχιστον δέκα ετών. Στη συνέχεια, η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο θα πρέπει να εγκριθούν από την ελληνική Βουλή.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι θα υπογράψει μόνο τη δανειακή σύμβαση, όχι, όμως, και το Μνημόνιο. Πολύ σύντομα θα αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχτούν οι δανειστές. Κι αυτό για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι δανειακή σύμβαση και Μνημόνιο είναι αλληλένδετα. Έτσι, η εκτέλεση της δανειακής σύμβασης και η καταβολή των σχετικών δόσεων εξαρτώνται από τη διαμόρφωση, την ψήφιση και την εφαρμογή του σχετικού Μνημονίου.

Δεύτερον, διότι οι δανειστές θέλουν την υπογραφή και της ΝΔ προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι θα εξοφληθούν.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα η ΝΔ να αποδείξει στην πράξη όλα όσα υποστήριζε. Ότι μπορεί δήθεν να διαπραγματευτεί κάτι διαφορετικό, δηλαδή να μην υπογράψει το Μνημόνιο ή, σε αντίθετη περίπτωση, να διαπραγματευτεί τη σύνταξη ενός Μνημονίου με άλλη συνταγή, όπως έλεγε επί διετία περίπου.

Σε κάθε περίπτωση, το ολοκληρωτικό πέρασμα της ΝΔ στην πλευρά του μνημονιακού μπλοκ αναμένεται να οδηγήσει σε μαζική απεξάρτηση των οπαδών της από το κόμμα, αφού η πλειοψηφία των εν λόγω οπαδών θίγεται βάναυσα πλέον από τα αντιλαϊκά μέτρα του Μνημονίου.

Άμεση συγκρότηση του αντιμνημονιακού μετώπου εξουσίας

Οι παραπάνω εξελίξεις θέτουν επί τάπητος το ζήτημα της άμεσης συγκρότησης του αντιμνημονιακού κοινωνικού μετώπου εξουσίας. Ενός μετώπου που θα οργανώσει την κοινωνική πάλη του λαού μας κατά του Μνημονίου και των δυνάμεων που το στηρίζουν, το οποίο και θα πρέπει να διαμορφώσει ένα μίνιμουμ εκλογικό πρόγραμμα εφτά σημείων, στα οποία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται τόσο η ακύρωση της δανειακής σύμβασης Ελλάδας - κρατών Ευρωζώνης - ΔΝΤ, του Μνημονίου και όλων των νόμων και διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, όσο και η ακύρωση του επονείδιστου δημόσιου   χρέους,   που ανέρχεται τουλάχιστον στα 2/3 του συνολικού δημόσιου χρέους, σε συνδυασμό με βαθύ «κούρεμα» του υπόλοιπου δημόσιου χρέους.

Η άμεση διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, η δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, η σύγκληση Συντακτικής Συνέλευσης για θέσπιση νέου Συντάγματος με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας και η κατοχύρωση της ΑΟΖ και της διεθνούς ουδετερότητας της πατρίδας μας θα πρέπει να αποτελούν τα υπόλοιπα σημεία, μαζί με την παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους.

Γράφει ο Νότης Μαριάς - Περιοδικό «Επίκαιρα»

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.