Καταγγελία-σοκ: Υποψήφιες για το Λιμενικό γυμνές και στο ένα πόδι!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Εξευτελιστικό καψώνι σε υποψήφιες του Λιμενικού: Τις έβαλαν να κάνουν κουτσό γυμνές!

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία στην επιτροπή ισότητας της Βουλής προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, κάνοντας λόγο για απαράδεκτο «καψώνι» στο οποίο υπεβλήθησαν υποψήφιες σε διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος.

Όπως υποστήριξε η βουλευτής, επικαλούμενη μαρτυρία υποψηφίας, πραγματοποιήθηκε υγειονομική εξέταση χωρίς κάτι τέτοιο να αναφέρεται στην προκήρυξη και κατά τη διάρκειά της οι γιατροί ανάγκασαν τις υποψήφιες να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής και να κάνουν... κουτσό!

Πιο αναλυτικά, η κ. Αμμανατίδου είπε: «Πρόκειται για το διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού, ανδρών και γυναικών, η οποία καταγγέλλει επώνυμα ότι στις υγειονομικές εξετάσεις στις οποίες κλήθηκαν οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι στις 10/11/2011, υπέστησαν εξευτελιστική μεταχείριση από την επιτροπή των γιατρών.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται πρώτον, ότι η επιτροπή αποτελείτο από άνδρες γιατρούς και υπήρχε μόνο μια γυναίκα γιατρός, η οποία αποχώρησε μετά την ακρόασή της από την αίθουσα. Δεύτερον, οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να βγάλουν όλα τα ρούχα τους, εκτός από το κάτω εσώρουχο ενώπιον της επιτροπής. Τρίτον, οι υποψήφιες αναγκάστηκαν γυμνές να τρέχουν και να κάνουν κουτσό, να γυρίζουν τα οπίσθιά τους και τα λοιπά».

Όπως σημείωσε η βουλευτής, αν ευσταθούν οι κατηγορίες, τίθεται ζήτημα «σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.