«Κινδυνεύουν να μη διεξαχθούν οι εκλογές λόγω έλλειψης χρημάτων»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

«Κινδυνεύουν να μη διεξαχθούν οι εκλογές της 6ης Μαΐου λόγω έλλειψης χρημάτων»

Η ειρωνεία και οι συκοφαντίες του περιοδικού «Focus» συνεχίζονται με νέο δημοσίευμα, στο οποίο υποστηρίζεται ότι υπάρχει κίνδυνος οι εκλογές της 6ης Μαΐου να μην διεξαχθούν, καθώς η Ελλάδα δεν έχει… ούτε χαρτί για ψηφοδέλτια!

Ακολουθεί παρακάτω απόσπασμα του δημοσιεύματος:

«Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, ωστόσο είναι πραγματικότητα: Οι εκλογές στην Ελλάδα κινδυνεύουν να μην διεξαχθούν, εξαιτίας της έλλειψης -των απαραίτητων για τη διαδικασία- χρημάτων.

Στην Ελλάδα -σύμφωνα με τη νομοθεσία- το χαρτί για τα ψηφοδέλτια προμηθεύεται με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, ενώ τα κόμματα υποχρεούνται να παραδώσουν τα τυπωμένα ψηφοδέλτια μέχρι τα μεσάνυχτα της 27ης Απριλίου. Όποιος δεν τα παραδώσει εγκαίρως, αποκλείεται από την εκλογική διαδικασία.

Το πρόβλημα είναι ότι στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, συγκεντρώθηκαν μόνο 20.000 χαρτιά για τα ψηφοδέλτια, ενώ χρειάζονταν συνολικά 30.000 για όλα τα κόμματα που παίρνουν μέρος στην εκλογική αναμέτρηση.

Σημειώνουμε ότι η διανομή για την εκτύπωση του χαρτιού άρχισε μόλις δύο μέρες πριν από την προθεσμία, που λήγει σήμερα. Άραγε θα προλάβουν να τα τυπώσουν;

Όσον αφορά στα ψηφοδέλτια η Βουλή και η κυβέρνηση λειτούργησαν λιγότερο άμεσα σε σχέση με την απόφαση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων: Μόλις στις 19 Απριλίου, το ελληνικό υπουργείο ενέκρινε τα 700.000 ευρώ -αναγκαία για την αγορά του χαρτιού των ψηφοδελτίων».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.