«...Μα για το φονικό δεν είπανε κουβέντα»! *

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

«...Μα για το φονικό δεν είπανε κουβέντα»!

Του Δημήτρη Τσιμούρα (Εκπαιδευτικός)

 Η προεκλογική περίοδος πέρασε -κυρίως από τα  κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους δορυφόρους τους, που  αποφάσισαν ερήμην μας να μας… «σώσουν»- χωρίς καμιά ουσιαστική αναφορά  στην κατάσταση,  στην οποία  οδήγησαν   την πατρίδα μας και τον λαό της! Προπαντός δεν  ειπώθηκε λέξη, για το τι στα αλήθεια μας  ετοιμάζουν  από την επόμενη κιόλας των εκλογών!

Παρακολουθούσαμε  τους υποψηφίους τους -όσο αυτό φυσικά ήταν δυνατόν- να αοριστολογούν, να παινεύουν το ταλέντο και τις ικανότητες του Έλληνα

-κολακεύοντάς  μας-  να μας μιλούν  για την… ισχυρή και… ανεξάρτητη  Ελλάδα,  που «οραματίζονται», να μας λένε ότι… «αγωνίζονται» για τον άνθρωπο(!)

 -κλείνοντας  πονηρά  το μάτι στους εν δυνάμει ακόμα  ψηφοφόρους τους-  να καπηλεύονται ανερυθρίαστα αξίες ακόμη και εθνικούς μας ποιητές!!! **

Όμως για το «φονικό» δεν είπανε κουβέντα!

Τα κόμματα αυτά βρίσκονται στην εξουσία μετά την μεταπολίτευση και έχουν ακέραια την ευθύνη για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Με τις αποφάσεις τους,  που δεν   νομιμοποιούν  ούτε  οι δικοί  τους νόμοι, έδεσαν  το λαό χειροπόδαρα, ξεπούλησαν και συνεχίζουν να ξεπουλούν την περιουσία του, πήγαν τις εργασιακές σχέσεις εκατό χρόνια πίσω και τους μισθούς πενήντα, έβαλαν στο μάτι τις μικρές ατομικές περιουσίες –τα χαράτσια έχουν και αυτόν τον στόχο-  και αν καταφέρουν, όπως θα ήθελαν, να ξεπεράσουν τον σκόπελο των εκλογών, να «μαντρώσουν» τη φωνή του λαού και να χειραγωγήσουν τη δυναμή του, τότε είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, για να πετύχουν τους τελικούς τους στόχους.

Και βέβαια, όταν αυτοί μιλούν για ισχυρή Ελλάδα, εννοούν αυτήν των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, ασχέτου εθνικότητας, των εφοπλιστών και εν γένει των ολίγων του πλούτου. Την Ελλάδα, τη δικιά μας, αυτήν την προς… εκμετάλλευσιν (!), τη θέλουν να παράγει πλούτο για την  άλλη Ελλάδα, τη δικιά τους και αυτήν των αφεντικών τους!

Βέβαια το ερώτημα που τίθεται   προς όλους αυτούς  τους επίδοξους σωτήρες είναι: Γιατί τα μέτρα… «σωτηρίας»,  που πήρατε για μας,  τώρα, προεκλογικά, τα αποσιωπάτε;  Κρύβετε τα μέτρα που έχετε πάρει, όπως κρύβεστε κι εσείς, γιατί   γνωρίζετε πολύ καλά υπέρ ποιων είναι αυτά τα μέτρα.  Και μη μας  πουν κάποιοι ότι δεν συμμετείχαν στην απερχόμενη βουλή!  Και μόνο η παρουσία τους σ’ αυτά τα ψηφοδέλτια δηλώνει τη συμφωνία τους με όλα τα… πεπραγμένα  των κομμάτων, που είναι σήμερα  στην κυβέρνηση. Εξ άλλου,  αν εξέφραζαν την παραμικρή διαφωνία, είναι προφανές ότι δεν θα είχαν θέση σε αυτά τα ψηφοδέλτια.

Η προσπάθειά τους αυτήν  τη στιγμή είναι πώς θα υφαρπάξουν για μια ακόμη φορά την ψήφο μας, γι αυτό προεκλογικά δεν γίνεται:

Κουβέντα  για τα παλιά και τα νέα χαράτσια,  που ήδη έχουν δρομολογήσει!

Κουβέντα για την… εκμηδένιση των μισθών και τις συντάξεις φιλοδώρημα!

Κουβέντα για την ανεργία, τη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση, που είναι προ των πυλών!

Κουβέντα για τα φάρμακα, τους γιατρούς, την περίθαλψη!

Κουβέντα για τα χιλιάδες μικρομάγαζα και μικροεπιχειρήσεις, που καθημερινά κλείνουν! .

Κουβέντα για την άρση απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, που επίκειται μετά τις εκλογές και που ζητάει επιτακτικά η τρόικα.      

Κουβέντα για τις  καθημερινές πλέον αυτοκτονίες, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου, που οι ίδιοι δημιούργησαν!

Κουβέντα για το χρέος,  που στα επόμενα δέκα χρόνια θα έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο!

Κουβέντα για την υποθήκη της πατρίδας μας, της γης, της θάλασσας και του… αέρα της!

Κουβέντα για τη ληστεία των αποθεματικών των ταμείων, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Κουβέντα για τα 150 δις ευρώ, που από κοινού έδωσαν στις τράπεζες τα τελευταία δύο χρόνια!

Κουβέντα για τη… λίστα του τραπεζίτη Παπαδήμου, που ήδη ανέλαβε να προετοιμάσει το έργο της νέας κυβέρνησης! Νερό, αέριο, λιγνίτης, δρόμοι και λιμάνια σε ιδιώτες! Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πωλήσεις δημοσίων οργανισμών, μείωση μισθών και συντάξεων, επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ.

Η λίστα των όσων πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει τέλος!

Και… για το φονικό δεν έγινε κουβέντα!

Κάποιοι βέβαια σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα  παρουσιάζονται ως «ικανοί» διαπραγματευτές και υπόσχονται «λύσεις»!  Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν έτσι την εντύπωση ότι η μέχρι τώρα πορεία της χώρας οφείλεται στην κακή διαπραγμάτευση και όχι στην πολιτική επιλογή, για την οποία έχουν και αυτοί σοβαρότατες  ευθύνες!  Ζητούν την ψήφο μας, για να… διαπραγματευτούν(!) ή αν χρειαστεί, λένε, να καταφύγουν ακόμη και στα… δικαστήρια! Ταυτόχρονα, στην ουσία, δίνουν όρκους πίστης σ’  αυτούς που είχαν προδιαγράψει την καταστροφή της χώρας μας και του λαού της, στην ΕΕ, που άλλωστε  αποτελεί τα δύο τρίτα της τρόικας. Καλύπτουν, αντί να αποκαλύπτουν, το ρόλο της ΕΕ!  Δηλαδή μας ζητούν να στριμωχτούμε στη γωνία, να ακυρώσουμε τη δυναμή μας, να καταθέσουμε τα όπλα μας!   Και βέβαια η λέξη  «λάθος», μετά από δέκα ή και είκοσι χρόνια, δε θα έχει καμία αξία.  Όπως δεν έχει αξία η αναγνώριση ή  μη της ζημιάς που  έγινε – την οποία  ζούμε- εξ αιτίας  της ψήφου στο Μάαστριχτ! Και το χειρότερο, καλλιέργησαν στο λαό  αυταπάτες περί της… «Ευρώπης των λαών»,  κάτι που δε διστάζουν να κάνουν ακόμη και σήμερα!!!  

Οι υπόλοιποι,  που αυτοαποκαλούνται  αντιμνημονιακοί, κρύβουν στην ουσία  την όχθη στην οποία βρίσκονται. Μπορεί σήμερα ο κ. Καμμένος  να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τα μνημόνια, αλλά κρύβει τις ευθύνες του για το πώς φτάσαμε έως εδώ. Κρύβει αυτήν τη στιγμή  την όχθη,  στην οποία βρίσκεται και φυσικά δεν βρίσκεται στην όχθη του λαού. Δεν έχει, ούτε ποτέ είχε καμία σχέση με το λαό ο κ. Καμμένος! Το ίδιο κάνουν αυτήν τη στιγμή και όσοι «έφυγαν», αλλά βρίσκονται γύρω από το ΠΑΣΟΚ,  με μοναδικό τους στόχο  τον εγκλωβισμό της λαϊκής ψήφου! 

Είναι ολοφάνερο ότι γίνεται μια έντονη προσπάθεια από επιχειρηματικούς κύκλους και από τα ΜΜΕ,  μιας και θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον καμμένο   χαρτί, να αποσιωπήσουν τις ευθύνες της ΝΔ για συνενοχή και συνέργεια  και να παρουσιάσουν τον αρχηγό της ως… σωτήρα μας! Να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σαμαράς –ο οποίος ζητάει μάλιστα ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία(!!!)- πέρα από τα έμπρακτα διαπιστευτήριά του προς τους εταίρους,  δεσμεύτηκε σ’ αυτούς, με επιστολή υπακοής, υποταγής και αυτοεξευτελισμού, ότι θα τηρήσει κατά γράμμα τα όσα ερήμην του Ελληνικού λαού αυτοί  υπέγραψαν! Μπορεί κανένας τους για το φονικό να μην λέει κουβέντα, όμως τα έργα τους και τα γραπτά τους υπάρχουν και το φονικό δεν κρύβεται.

Στην επιστολή νομιμοφροσύνης του, γράφει ο κ. Σαμαράς προς την τρόικα και τους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των άλλων:  «Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.» Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι του κόμματός του και φυσικά… «ποιούν την νήσσαν».

Και για το φονικό κουβέντα!

Οι λύκοι φόρεσαν μέχρι την Κυριακή τις προβιές, από Δευτέρα πάλι θα ξαναγίνουν  λύκοι!

Και  βέβαια,  λύση δεν θα προέλθει ούτε από ικανούς διαπραγματευτές, ούτε από αυτούς που δίνουν όρκους πίστης στην ΕΕ, ούτε  από αυτόκλητους σωτήρες, ούτε από τηλεχειριζόμενους ακροβάτες της κολοτούμπας!

Η λύση απαιτεί αποδέσμευση από την ΕΕ. Απαιτεί να μην αναγνωριστεί το χρέος.  Απαιτεί έλεγχο των πηγών πλούτου από τον ίδιο το λαό.

Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής δίνουν μία ευκαιρία να ισχυροποιήσουμε τις θέσεις μάχης.  Μπορούν να δώσουν  ελπίδα, για να σωθούμε από τους… σωτήρες μας! Η λύση μπορεί να  έρθει μόνο από το λαό, έχοντας τα χαρακτηριστικά  της λεβεντιάς, της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας. Να έρθει από το λαό,  οργανωμένο στο προσκήνιο και όχι σε αναμονή για «λύσεις» πάλι χωρίς αυτόν!  Η ψήφος στο ΚΚΕ δημιουργεί σήμερα,  με τον καλύτερο τρόπο, αυτές τις προϋποθέσεις.

ΥΓ. * Η ιδέα του τίτλου είναι από το ποίημα του Νίκου Γκάτσου «Ο Γιάννης ο φονιάς!»

** Η ΝΔ σε διαφημιστικό σποτ χρησιμοποίησε  ποίημα του Ελύτη. Όμως η  σύντροφος του Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ζήτησε   την απόσυρση της διαφήμισης, μνημονεύοντας τους στίχους του ποιητή «Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ' αγάλματα!»

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.