Πανελλαδικές: Θέματα και απαντήσεις για Νεοελληνική Λογοτεχνία και Φυσική Κατεύθυνσης

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Πανελλαδικές: Θέματα και απαντήσεις για Νεοελληνική Λογοτεχνία και Φυσική Κατεύθυνσης

Συνεχίστηκαν σήμερα Παρασκευή (25/5) για τρίτη ημέρα οι Πανελλαδικές εξετάσεις, με τους μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης να εξετάζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και τους μαθητές της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης να εξετάζονται στη Φυσική.

Σύμφωνα με τους υποψηφίους και τους εκπαιδευτικούς, τα θέματα ήταν αρκετά απαιτητικά και για καλά διαβασμένους μαθητές, ιδιαιτέρως όσον αφορά τη Φυσική.

Η εξεταστική επιτροπή επέλεξε για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία ένα ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη με τίτλο «Μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου ποιητού εν Κομμαγηνή 595 μ.Χ.». Πρόκειται για ποίημα που είναι άκρως επίκαιρο, καθώς αρχίζει με πολύ ταιριαστές εικόνες με την παρούσα συγκυρία του τόπου, αν και γράφτηκε το 1921.

Στη Φυσική, οι μαθητές δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα για μια ακόμη χρονιά, ενώ παράπονα προκλήθηκαν για θέμα που ήταν επιστημονικά λανθασμένο όπως διατυπώθηκε. Επιπλέον, συνολικά τα θέματα κατά γενική ομολογία απαιτούσαν μεγάλη εξοικείωση και εμπειρία με τη Φυσική, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στους περισσότερους υποψηφίους να μην επαρκεί ο χρόνος των τριών ωρών.

Συνέχεια για τις Πανελλαδικές θα δοθεί τη Δευτέρα (28/5), με τους μαθητές να διαγωνίζονται στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

Θέματα και απαντήσεις για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Κατεύθυνσης

Θέματα και απαντήσεις για τη Φυσική Κατεύθυνσης

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.