Μεγάλη γκάφα στις Πανελλαδικές με ερώτημα στη Φυσική Κατεύθυνσης!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Μεγάλη γκάφα στις Πανελλαδικές με ερώτημα στη Φυσική Κατεύθυνσης!

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το Γ4 ερώτημα των θεμάτων της Φυσικής που δόθηκαν σήμερα Παρασκευή (25/5) από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ακυρώνεται. Αιτία είναι η ελλιπής διατύπωσή του, που δημιούργησε σύγχυση στους μαθητές.

«Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας. Κατόπιν τούτου ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, 2 και 3 του θέματος», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι το ίδιο θα ισχύσει και για όσους υποψήφιους εξετάστηκαν προφορικά: «Όσον αφορά τη γραπτή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής, η βαθμολόγηση δεν έχει ακόμη αρχίσει ενώ για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) στο μάθημα, ισχύει η ίδια ρύθμιση».

«Επιστημονικά λανθασμένο το θέμα», λέει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Νωρίτερα προηγήθηκε ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, η οποία κατακρίνει εντονότατα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου, τονίζοντας συνολικά για τα θέματα πως ήταν τόσο δύσκολα σαν να επρόκειτο για… διαγωνισμό ταλέντων και όχι πανελλαδικές εξετάσεις. Ακολουθεί η ανακοίνωση, αναλυτικά:

«Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν εντός διδαχθείσας ύλης.

Το θέμα Γ 4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο. Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ’ άπειρον.

Εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1\4 των θεμάτων (δηλαδή 25 μονάδες), τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να  επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.

Η χρονική διάρκεια των 3 ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου. Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως ύστατη προσπάθεια να σώσει την τιμή και το κύρος της επιστήμης, ζητά συγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα. Καλούμε τους συναδέλφους βαθμολογητές μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση, να μην προχωρήσουν στη διόρθωση των γραπτών».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.