Πανελλαδικές: Θέματα και απαντήσεις για Μαθηματικά και Αρχαία Κατεύθυνσης

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Πανελλαδικές: Θέματα και απαντήσεις για Μαθηματικά και Αρχαία Κατεύθυνσης

Με Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης συνεχίστηκαν σήμερα Δευτέρα (28/5) οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Λυκείων.

Κατά γενική ομολογία, τα θέματα των Μαθητικών ήταν ιδιαιτέρως δύσκολα και πονοκεφάλιασαν σε μεγάλο βαθμό τους υποψηφίους. Αν και αποφεύχθηκαν ασάφειες και λάθη, ύστερα από τα… παρατράγουδα που είχαμε στη Φυσική, εντούτοις αρκετοί εκπαιδευτικοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, τονίζοντας ότι οι ασκήσεις έμοιαζαν σαν να μην απευθύνονταν σε μαθητές, αλλά σε… μαθηματικούς

Όσον αφορά τα Αρχαία Ελληνικά, τα θέματα χαρακτηρίστηκαν ως «αναμενόμενα» και «βατά» από τους υποψηφίους. Το διδαγμένο κείμενο ήταν από τα «Ηθικά Νικομάχεια» του Αριστοτέλη, ενώ το αδίδακτο ήταν από τον Θουκυδίδη. Σύμφωνα με μαθητές και εκπαιδευτικούς, επρόκειτο για θέματα που απαιτούσαν την κατανόηση σε ουσιώδη ζητήματα, ήταν «εύπεπτα» για τους μέτριους, αλλά παράλληλα έδιναν και τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν οι καλύτερα προετοιμασμένοι μαθητές.

Θέματα και απαντήσεις για τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Θέματα και απαντήσεις για τα Αρχαία Ελληνικά Κατεύθυνσης

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.