500 Έλληνες διαθέτουν περιουσία 60 δισ. ευρώ

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

500 Έλληνες διαθέτουν περιουσία 60 δισ. ευρώ

Μπορεί η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας να υποβάλλεται σε θυσίες δίχως τέλος, ωστόσο κάποιοι άλλοι ζουν μέσα στα αμύθητα πλούτη και μάλιστα εν μέσω κρίσης εισπράττουν ακόμη περισσότερα κέρδη!

Ο λόγος για καμιά 500αριά Έλληνες, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους περίπου 60 δισ. ευρώ, με τις τάσεις να είναι αυξητικές.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Wealth-X, που δημοσιεύθηκε στο στην εφημερίδα «Βήμα», οι εκατομμυριούχοι της χώρας μας με περιουσία άνω του 1 εκ. ευρώ υπολογίζονται από τα τμήματα των Private Banking σε περίπου 8.000, καθώς μόνο 2.687 άτομα διαθέτουν μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκ. ευρώ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο μέσος πλούτος στη χώρα μας ανά ενήλικο, βάσει της μέσης εκτίμησης για την πορεία των περιουσιακών στοιχείων, αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 9,9% και βρίσκεται  λίγο πιο πάνω από τα 76.000 ευρώ, αφού η εκτόξευση των χρηματιστηριακών τιμών και η άνοδος του ευρώ αντιστάθμισαν τη φετινή πτώση στην αξία των ακινήτων.

Όσον αφορά τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό, εκτιμάται από τραπεζικούς κύκλους πως αυτές ανέρχονται σε 100 δισ. ευρώ, ενώ πηγές όπως το «ARTE» αναφέρουν ότι μόνο στην Ελβετία οι καταθέσεις των Ελλήνων ανέρχονται σε 200 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου. Όπως αναφέρεται, αυτοί επενδύουν κατά 22% σε ακίνητα, 15% σε μετοχές, 15% σε εταιρικά ομόλογα, ενώ διατηρούν και ένα 13% σε ρευστά διαθέσιμα.

Παράλληλα, οι επενδύσεις τους σε κρατικά ομόλογα αγγίζουν το 8%, σε νομίσματα το 7% και σε χρυσό το 6%, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και για έργα τέχνης, ακριβά ρολόγια και κλασικά αυτοκίνητα

Να σημειωθεί ότι τέλος οι επενδύσεις σε αθλητικές ομάδες καταγράφουν απώλειες.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.