Δ. Κουτσούμπας: «Τα σίκουελ είναι χειρότερα από τις πρώτες ταινίες»

3.5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.50 (2 Ψήφοι)

Δημήτρης Κουτσούμπας

Την άποψη ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που αποφάσισε η κυβέρνηση αποσκοπεί στην επίλυση των εσωκομματικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και στο ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου για να προχωρήσει η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να πάρει και πάλι την εξουσία, η πολιτική που θα εφαρμόσει θα είναι ένα καπιταλιστικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει αντιλαϊκούς νόμους, δανειακές συμβάσεις και συμφωνίες-μνημόνια, όπως θα έπρατταν όλες οι κυβερνήσεις των κομμάτων, που ορκίζονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Όσον αφορά τη «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Κουτσούμπας προειδοποίησε ότι αποτελεί απλά τον ΣΥΡΙΖΑ Νο.2, που σκοπεύει να συνεχίσει την ίδια και χειρότερη πολιτική:

«Να μην ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο σε βάρος του λαού. Άλλωστε, συνήθως τα “σίκουελ” είναι χειρότερα από τις πρώτες ταινίες. Όλα τα ονομαζόμενα αντιμνημονιακά μέτωπα μέχρι σήμερα, έχουν οδηγήσει σε νέα μνημόνια. Οι συγκεκριμένοι υπηρέτησαν και από κυβερνητικές θέσεις την πολιτική αυτή, προετοιμάζοντας το νέο μνημόνιο. Και η εν λόγω «πλατφόρμα» είναι έρμαιο των αντιφάσεων και των αδιεξόδων, από τις οποίες διέπεται η πολιτική τους γραμμή, το πρόγραμμά τους, η στρατηγική τους. Η θολή αντιμνημονιακή ρητορεία των τελευταίων 5 χρόνων είναι επόμενο να εγκλωβίζει σε προτάσεις δήθεν «εφικτές», εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, σε συμμετοχή σε κυβερνήσεις - υποχείρια όσων έχουν την πραγματική εξουσία, όπως οι εγχώριοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Προτάσεις, οι οποίες -όπου και όποτε έχουν εφαρμοστεί, διεθνώς και στη χώρα μας- έχουν οδηγήσει σε μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, αντιλαϊκά μέτρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για την πορεία όσων ακολούθησαν διαφορετικό δρόμο από αυτόν του ΚΚΕ μετά τη διάσπαση του 1991: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται, είτε ως τραγωδία είτε ως φάρσα. Έχουν περάσει από τότε 25 χρόνια. Όλοι έχουν κάνει τις πολιτικές επιλογές τους, κι αυτές έχουν δοκιμαστεί στην πράξη, με τελευταία την 6μηνη παράσταση της “κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστερά” που οδήγησε σε νέο επαίσχυντο μνημόνιο, εξέλιξη για την οποία μόνο το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει. Η συμμετοχή -από ηγετικές θέσεις σε διάφορα σοσιαλδημοκρατικά σχήματα- όσων έφυγαν από το ΚΚΕ το 1991, είτε στο ΠΑΣΟΚ κάποιοι είτε στο ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, καθόρισε και το οριστικό τους διαζύγιο από οτιδήποτε έχει σχέση με τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η οπορτουνιστική μετάλλαξη εκεί οδηγεί. Οι συγκεκριμένοι κύριοι παίρνουν ενεργό μέρος στη νέα επιχείρηση εγκλωβισμού του όποιου ριζοσπαστισμού αναπτύσσεται ή εν δυνάμει μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στο λαό».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ζημιωθεί το ΚΚΕ στις κάλπες από την «Λαϊκή Ενότητα», ο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε: «Προς το παρόν ο κ. Λαφαζάνης έχει στραμμένα τα καλέσματά του στο εσωτερικό του κόμματός του, προσπαθώντας να προσεταιριστεί όσο γίνεται περισσότερα μέλη και στελέχη από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον κ. Τσίπρα, καθώς και από τις διάφορες συνιστώσες εντός ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος περιδιαβαίνει τους διαδρόμους της Βουλής αυτές τις μέρες ή τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα, έστω και ως περαστικός, βλέπει τη “σφαγή” που γίνεται και τις ακραίες εκφράσεις που εκστομίζουν μεταξύ τους. Το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να προσεγγίσει, εκτός από τους σταθερούς ψηφοφόρους του, εκτός από το 5,5% που πήρε στις εκλογές του Γενάρη, και όλους αυτούς που είναι απογοητευμένοι από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, από τις ψεύτικες προσδοκίες, όλους αυτούς που δεν θέλουν να ξαναζήσουν αυτή την τραγική πορεία, που οδηγεί μόνο σε χρεοκοπία το λαό και παραπέμπει στη “Δευτέρα Παρουσία” τον στόχο της ανατροπής του σάπιου συστήματος, τον στόχο του σοσιαλισμού».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε συνεργασία με τα νεοφιλελεύθερα κόμματα, την κεντροδεξιά, ενώ, επιχειρώντας να πραγματοποιήσει μια πρόβλεψη για την επόμενη μέρα των εκλογών, κατέληξε: «Δεν αποκλείεται αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ακόμα και η ΝΔ σ’ επόμενη φάση. Τέτοιες διεργασίες γίνονται σ’ ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.