Άδωνις Γεωργιάδης: «Ανάψτε ένα κεράκι σε όσους ψηφίσαμε τα μνημόνια»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Άδωνις Γεωργιάδης

Να ανάψουν ένα… κερί σε εκείνον και τους υπόλοιπους Βουλευτές που ψήφιζαν τα μνημόνια τα προηγούμενα χρόνια κι έτσι σήμερα βρισκόμαστε ακόμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάλεσε τους Έλληνες πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Ας σκεφτούμε τώρα να ήμασταν σε αυτή την κρίση και να μην ήμασταν στην Ευρώπη. Εάν δηλαδή κάποιοι σαν εμένα δεν είχαν μπει μπροστά από την εποχή των μνημονίων, να “φάνε ξύλο”, να τους βρίζει ο κόσμος στην πλατεία των αγανακτισμένων, να μας λένε γερμανοτσολιάδες και όλες τις άλλες μπούρδες και είχαμε βγει από την Ευρώπη τώρα θα κλαίγαμε όλοι μαζί συλλογικά.

Εάν δεν είμαστε στην Ευρώπη, σκεφτείτε τι θα συνέβαινε τώρα. Ας κάνουμε όλοι τον σταυρό μας, ας ανάψουμε και ένα κεράκι, όταν ανοίξουν οι εκκλησίες μας, σε όσους ψηφίσαμε τα μνημόνια ενάντια στον λαϊκισμό που είχε κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Και ας καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι σώζεται γιατί μείναμε στην Ευρώπη. Βασικά, σας σώσαμε εμείς που κρατηθήκαμε όρθιοι, παρά τις βρισιές. Και φυσικά ο ελληνικός λαός που άντεξε αυτές τις θυσίες», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ήξερα ότι τα μνημόνια ήταν καταστροφή και έλεγα ψέματα»

Γυρίζοντας, ωστόσο, το χρόνο πίσω, σε μια κρίση πρωτοφανής ειλικρίνειας το 2014, είχε ομολογήσει στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου ότι έλεγε ψέματα για το πρώτο μνημόνιο, αφού γνώριζε όχι μόνο εκείνος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που το υπέγραφαν ότι κάθε άλλο παρά θετική ήταν αυτή η εξέλιξη για τον ελληνικό λαό.

«Τις πρώτες μέρες του μνημονίου, έβγαινα πολύ πιο αισιόδοξος απ’ ότι πραγματικά αισθανόμουν μέσα μου. Δηλαδή, έλεγα θα τα καταφέρουμε, μην ανησυχείτε, δεν είναι τίποτα, ενώ ξέραμε όλοι ότι ήταν καταστροφή», ανέφερε.

«Τι θα τα κάνετε τα λεφτά; 300 κιλά θα γίνετε…»

Βέβαια, τα αποτελέσματα των μνημονίων ήταν ανεργία για πολύ κόσμο, ανέχεια και άλλα πολλά δυσοίωνα για το μέλλον. Ως αποτέλεσμα επίσης, σήμερα αρκετοί συνάνθρωποί μας δεν λαμβάνουν καμιά οικονομική βοήθεια, παρά τα κεριά που πρέπει να ανάψουν στον Άδωνι Γεωργιάδη, όπως ο ίδιος υποστηρίζει. Εσχάτως, πάντως, ο τελευταίος έσπευσε να βάλει άπαντες στη θέση τους, ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, πράγμα που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

«Κι εγώ σας λέω, λοιπόν, ότι με έναν μαγικό τρόπο στέλνουμε στο σπίτι κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας 5.000 ευρώ. Τι θα τα κάνει μπορείτε να μου πείτε; Ταξίδια δεν μπορεί να πάει, σε εστιατόρια δεν μπορεί να πάει, σε κατάστημα να πάει να ψωνίσει δεν μπορεί να πάει. Τι  να την κάνει τη ρευστότητα;», επισήμανε. Κι όταν ο δημοσιογράφος απάντησε «για τρόφιμα», ο κ. Γεωργιάδης αποκρίθηκε ολίγον τι κυνικά: «Ωραία. Πόσο θα φάει πια; 300 κιλά να γίνει;».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.