Αυξάνεται με τρελούς ρυθμούς η ανεργία στην Ελλάδα

2.3333333333333 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 2.33 (3 Ψήφοι)

anergia_83404Στην τρίτη θέση των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της γενικής διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προβλέπει ότι τους επόμενους μήνες «η ανεργία θα ανέλθει σε ιστορικά επίπεδα» στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνεργοι αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2009 κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2008, όταν ο κοινοτικός μέσος όρος ήταν 1,3%. Χειρότερες επιδόσεις είχαν μόνο η Σλοβακία με αύξηση +4.1% και η Ιρλανδία με +3%.

Όσον αφορά την Ιρλανδία, η αύξηση αποδίδεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας για τη μείωση των υπερβολικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων, και για τις Βαλτικές χώρες στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τον Φεβρουάριο χάθηκαν 131.000 θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον αριθμό των καταγεγραμμένων ανέργων να φτάνει αισίως στα 24,4 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό της ανεργίας των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο 20.6%, που με απλά λόγια σημαίνει 5,3 εκατομμύρια άτομα.

Και δυστυχώς έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες...

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Το γεγονός, ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα έξυπνος για να το καταλάβεις. Εκείνο το οποίο χρήζει έρευνας είναι αν είναι από βλακεία, ανικανότητα ή όπως λένε πολλοί είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού, οπότε σ'αυτή την περίπτωση μιλάμε για άλλα πράγματα και πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη, γιατί κάποιοι πιθανόν παίζουν με τους Έλληνες και την Ελλάδα!

pantso
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.