Δεν εμπιστεύονται τη νοσοκομειακή περίθαλψη 8 στους 10 Έλληνες

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

nosokomeio_839344Ακούνε νοσοκομειακή περίθαλψη και... τρέχουν οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρόμετρου, που δόθηκε στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Εντύπωση προκαλεί ότι μόνο το 25% των συμπολιτών μας φαίνεται πως βλέπει θετικά το σύστημα υγείας της χώρας, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο μαζί με της Ρουμανίας (επίσης 25%) σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη στιγμή που ο κοινοτικός μέσος όρος βρίσκεται στο 70%. Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στο Βέλγιο με 97%, την Αυστρία με 95% και τη Φινλανδία με 94%.

Το 83% των Ελλήνων, που αυτή τη φορά αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό στην κοινότητα, θεωρεί πιθανό να υποστεί κάποια βλάβη από τη νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ ακολουθούν οι Κύπριοι με 81%, οι Λετονοί με 75% και οι Πολωνοί με 69%. Τα χαμηλότερα ποσοστά σε αυτόν τον τομέα καταγράφονται από τους Αυστριακούς (19%), τους Φιλανδούς (27%), τους Γερμανούς (31%) και τους Ισπανούς (35%).

Πάνω από το 1/4 των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι υπέστησαν κάποιο ανεπιθύμητο γεγονός σε νοσοκομείο. Επίσης, περισσότεροι από το 1/3 των Ευρωπαίων έχει υποβληθεί σε εγχείριση τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ από το 1/5 δεν ζητήθηκε η γραπτή συγκατάθεση πριν από την επέμβαση.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.