Σε μισθούς πείνας καταδικάζονται οι νέοι!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

neoi_48489Μαύρες μέρες περιμένουν τη νεολαία της χώρας μας, ύστερα από το νέο πακέτο μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση. Δε φτάνει που ένα σωρό νέοι έχουν οδηγηθεί στο δρόμο της ανεργίας, τώρα ουσιαστικά, ακόμα κι αν βρουν δουλειά, θα είναι καταδικασμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, ο κατώτατος μισθός θα οριστεί στα 640 ευρώ μικτά, που σημαίνει μόλις 520 ευρώ καθαρά! Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα αφορά σε νέους κάτω των 26 ετών, εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης και μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ανέρχονται σε 204.000 πολίτες.

Την ίδια στιγμή, το όριο απολύσεων αυξάνεται στο 4 από 2%, ενώ οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται σε 6 δόσεις μηνιαίως και συζητείται επίσης το ενδεχόμενο μείωσής τους κατά 20% - 30%.

Άλλο ένα σοκ, όμως, αποτελεί αποκάλυψη του Λοβέρδου, ο οποίος δήλωσε στο Mega ότι αναμένεται να επιβληθεί και έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες! «Σκεφτόμαστε και συζητάμε για αύριο, όχι για το μέλλον, μέτρα που θα αφορούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε σχέση με την εισφορά που ζητάμε από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις το 2009, και για τους ελεύθερους επαγγελματίες με βάση τα εισοδήματά τους το 2009», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.