Η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τη λαϊκή απαίτηση

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

kosmos_65745

Οι Έλληνες πολίτες βγήκαν στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα και έδωσαν σαφές μήνυμα ότι απαιτούν τη μη επιβολή των μέτρων, που θα αποφέρει την απεμπόληση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους. Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου σφυράει αδιάφορα και με μια δικτατορίστικη επιμονή, που δείχνει πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται, δεν αφουγκράζεται τον κόσμο και εμμένει στην υλοποίηση όσων του υπαγορεύουν το ΔΝΤ και η ΕΕ, έχοντας τη στήριξη μόνο από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Αν η κυβέρνηση έκανε αποδεκτό από την αρχή το αίτημα για δημοψήφισμα, τότε θα έδινε στο λαό τη δυνατότητα να επιλέξει χωρίς συγκεντρώσεις και πορείες τον δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει. Δεν το έκανε γιατί ήξερε ότι θα εισέπραττε ένα τεράστιο «όχι» και επέλεξε τον μη δημοκρατικό τρόπο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Για όσα, λοιπόν, έγιναν και για όσα θα ακολουθήσουν, η ευθύνη είναι δική της. Για τους τρεις νεκρούς, που έχασαν τη ζωή τους άδικα, έχει ξεκάθαρα την ηθική αυτουργία.

Ο Πρωθυπουργός βγαίνει συνεχώς και διαβάζει τους λόγους που του έγραψαν οι επικοινωνιολόγοι του, χωρίς να αρθρώνει λόγο από μόνος του, θυμίζοντας περισσότερο μαριονέτα, παρά τον ηγέτη που έχει ανάγκη η χώρα μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Έναν ηγέτη που θα έπρεπε να σεβαστεί τη λαϊκή απαίτηση και να καταλάβει ότι ζούμε σε Δημοκρατικό καθεστώς, στο οποίο δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει η ολιγαρχία.

Αν συνεχίσει να κλείνει τα αυτιά του στις κραυγές, τότε οι 150.000 και βάλε άνθρωποι που βρέθηκαν την Τετάρτη (5/5) στην Αθήνα και οι δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα πολλαπλασιαστούν. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν είναι ικανά για να καταπνίξουν την οργή του κόσμου. Ούτε και οι προβοκατόρικες τακτικές...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.