Επιστήμονες εντόπισαν βραχώδη εξωπλανήτη που μοιάζει με τη Γη

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

planet_22949566270Στην ανακοίνωση ότι εντοπίστηκε ο πρώτος βραχώδης πλανήτης έξω από το ηλιακό σύστημα προχώρησε ομάδα Ευρωπαίων αστρονόμων.

Η ανακάλυψη των επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου, στο Γκάρσινγκ της Γερμανίας, θεωρείται σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στο ερώτημα εάν οι άνθρωποι είναι τα μόνα όντα στο σύμπαν, δεδομένου ότι είναι ο πρώτος πλανήτης από τους περίπου 300 γνωστούς εξωπλανήτες που δεν είναι μεγάλος και δεν καλύπτεται από αέρια.

Ο πλανήτης CoRoT-7b έχει πυκνότητα ανάλογη με τη Γη. Παρόλο που ο μικρός εξωπλανήτης CoRoT-7b, μοιάζει με τη Γη σε αρκετά χαρακτηριστικά, είναι πάρα πολύ ζεστός για να υποστηρίξει κάποια μορφή ζωής. Διότι βρίσκεται πολύ κοντά στον ήλιο του και έτσι οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια του πλανήτη φτάνουν στους 2.000 βαθμούς Κελσίου, στη διάρκεια της ημέρας και πέφτουν στους 200 βαθμούς κάτω από το μηδέν, τη νύχτα, όπως δήλωσε ο Ντιντιέ Κελόζ, Ελβετός επιστήμονας που συμμετείχε στις έρευνες.

Ο πλανήτης βρίσκεται περίπου 500 έτη φωτός από τη Γη και περιστρέφεται σε τροχιά γύρω από ένα ψυχρό αστέρι στον αστερισμό του Μονόκερου.

Ο εντοπισμός του εξωπλανήτη ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, αλλά οι επιστήμονες περίμεναν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες πριν κάνουν νέες ανακοινώσεις για το περιβάλλον στον CoRoT-7b.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.