Κάνει διακρίσεις η Google;

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Google

Αρκετές φορές στο παρελθόν, έχουν υπάρξει παράπονα για την κατάταξη ιστοσελίδων στα αποτελέσματα της Google. Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση του Τέξας ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα για τυχόν διακρίσεις της εταιρείας κατά ανταγωνιστών, μετά από καταγγελίες που δέχτηκε.

Ο νομικός σύμβουλος της Google, έγραψε για το θέμα στο blog της εταιρείας: «Μας προσέγγισε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Τέξας, Γρεγκ Άμποτ, το οποίο διεξάγει αντιμονοπωλιακό έλεγχο της Google. Υποστηρίζουν ότι οι αλγόριθμοι της Google υποβαθμίζουν τους δικτυακούς τόπους τους επειδή ανταγωνίζονται άμεσα τη μηχανή αναζήτησής μας. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν κάνουμε διακρίσεις εις βάρος του ανταγωνισμού».

Μάλιστα, ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί πως πίσω από όλα αυτά βρίσκεται η Microsoft, αφού όπως τόνισε, η μια από τις υπηρεσίες που κατέθεσε την καταγγελία είναι η Foundem που δέχεται χρήματα από τη Microsoft ενώ οι υπόλοιπες δύο, SourceTool και MyTriggers, έχουν τους ίδιους δικηγόρους με τον αμερικανικό κολοσσό.

«Δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι οι δικτυακοί τόποι να βρίσκονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων μας, ή να εμφανίζονται καν στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων μας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι λιγότερο σχετικοί, χαμηλής ποιότητας δικτυακοί τόποι, είναι δυσαρεστημένοι με την κατάταξή τους», κατέληξε.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.