Καταγγελία: «To Facebook φακελώνει, απαιτώντας και τηλεφωνικό αριθμό»!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

facebook_74060

Λάβαμε μια επιστολή-καταγγελία από αναγνώστη για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από το Facebook και την παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω:

«Είχα παρατηρήσει εδώ και καιρό ότι στις ρυθμίσεις λογαριασμού το Facebook ζητούσε προαιρετικά τηλεφωνικό αριθμό με τη δικαιολογία ότι θα μπορούσα να λαμβάνω «ειδοποιήσεις για αιτήματα φίλων, μηνύματα, αναρτήσεις στον τοίχο και ενημερώσεις κατάστασης φίλων». Χωρίς δεύτερη σκέψη, προτίμησα να μην τον καταχωρήσω για να αποφύγω την γνωστοποίηση της ταυτότητάς μου, αφού για τον ίδιο λόγο δεν χρησιμοποιούσα καν το πραγματικό μου επώνυμο στο προσωπικό προφίλ μου.

Τελικά, σήμερα το Facebook προχώρησε αναίτια στην απενεργοποίηση του λογαριασμού μου και για την επανενεργοποίησή του απαιτούσε να συμπληρώσω οπωσδήποτε τον τηλεφωνικό μου αριθμό για να πιστοποιηθεί, λέει, ότι είμαι πραγματικό άτομο! Έτσι, για να μη χάσω κι εγώ τα μηνύματα και τις επαφές μου, αναγκάστηκα να το κάνω, παρά τη θέλησή μου.

Σε παλιότερες εποχές που στα καρτοκινητά δεν γινόταν ταυτοποίηση δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα, αλλά τώρα, που κάθε νούμερο αντιστοιχεί σε πραγματικό πρόσωπο, είναι φως φανάρι ότι με αυτόν τον τρόπο εξαναγκάζεσαι να δηλώσεις ποιός πραγματικά είσαι με μοναδικό σκοπό το φακέλωμα.

Και ερωτώ: Είναι δυνατόν να μην υπάρχει καμιά προστασία στους χρήστες και να μπορεί η κάθε διαδικτυακή υπηρεσία να παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα του καθένα; Και τελικά, ποιοί βρίσκονται πραγματικά πίσω από όλες αυτές τις ενέργειες, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάθε άλλο παρά αθώες είναι;

Ελπίζω σε δημοσίευση...

Συμεών Χαραλαμπάκης».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.