Χάθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί στο Gmail!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Χάθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί στο Gmail!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε δεκάδες χιλιάδες κατόχους λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail αργά το βράδυ της Κυριακής (27/2), καθώς είδαν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα να εξαφανίζονται εξαιτίας τεχνικού προβλήματος που αντιμετώπισε η Google.

Το εν λόγω πρόβλημα επηρέασε μεγάλο αριθμό χρηστών, κυρίως στις Η.Π.Α, ωστόσο σημειώθηκαν περιστατικά διαγραφής μηνυμάτων και σε λογαριασμούς του Gmail στην Ελλάδα.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Google γνωστοποίησε ότι είχαν σβηστεί τα μηνύματα από τους λογαριασμούς του 0,08% των χρηστών του Gmail, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 155.000 ανθρώπους. Ωστόσο, σήμερα ανέφερε ότι επηρεάστηκε μόλις το 0,02% των πελατών της υπηρεσίας, δηλαδή περίπου 38.600 χρήστες.

Πάντως, η εταιρεία διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι τα email δεν χάθηκαν ποτέ και, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, όλα τα μηνύματα φυλάσσονται σε συστήματα αποθήκευσης αντιγράφων δεδομένων (backup) και θα επανέλθουν στους λογαριασμούς των χρηστών, παρά την καθυστέρηση που σημειώνεται στην επιδιόρθωση της βλάβης.

«Ήδη έχουμε αποκαταστήσει την πρόσβαση πολλών χρηστών που επηρεάστηκαν. Αν και ενδέχεται η διαδικασία να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αρχικά, σημειώνουμε σημαντική πρόοδο», ανακοίνωσε η Google, αποδίδοντας το πρόβλημα σε σφάλμα λογισμικού.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.