Stephen Hawking, ο σπουδαίος εραστής της Επιστήμης

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (12 Ψήφοι)

Stephen Hawking, ο σπουδαίος εραστής της Επιστήμης

Όταν διάβασα την είδηση για τον θάνατο του Stephen Hawking, η καρδιά μου πάγωσε και το μυαλό μου σταμάτησε.  Ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου, έφυγε από τον μάταιο αυτό κόσμο, αφήνοντας μια τεράστια κληρονομιά. 

Ο Hawking δεν ήταν μόνο μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές φωνές του σύγχρονου κόσμου, δεν ήταν μόνο πολυπράγμων και φωτεινή διάνοια, αλλά ήταν πάνω από όλα ένας αγωνιστής της ζωής, ένα σύμβολο του αγώνα για την κατάκτηση της ευτυχίας, παρά τις όποιες αντιξοότητες. 

Επρόκειτο για τον άνθρωπο που αποτελούσε σύμβολο της θέλησης, της ασταμάτητης και γεμάτης πάθος προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης. Ήταν το πνεύμα εκείνο που δεν εφησύχαζε ποτέ, ευρισκόμενος σε διαρκή αγωνία για το μυστήριο του σύμπαντος και την αλήθεια γύρω από αυτό.

Επρόκειτο επίσης για την προσωπικότητα εκείνη που συμβόλισε όσο λίγες τη δύναμη της ψυχής, την πίστη ότι το ανέφικτο μπορεί να γίνει εφικτό. Μας δίδαξε ότι τίποτα δεν μπορεί να κάμψει τη θέληση και δίψα μας για ζωή, τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει την πρόοδο και τη δύναμη της γνώσης. Πως η πίστη στη δύναμη του εαυτού μας μπορεί να  ξεπεράσει τις όποιες σωματικές δυσκολίες,  τις όποιες αντιξοότητες και να θαυματουργήσει εις πείσμα και έκπληξη όλων.

Ο  Stephen Hawking κατάφερε και άγγιξε το ιερό δισκοπότηρο της Επιστήμης, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά που θα εμπνέει παντοτινά τους εραστές της γνώσης και θα συμβολίζει την προσπάθεια επικράτησης της Γνώσης μέσα σε σκληρά και άκαμπτα δόγματα που επιβάλλουν την τυφλή πίστη και την ανενδοίαστη πίστη στην αυθεντία.

Διότι σύμφωνα με εκείνον, «ο πραγματικός εχθρός δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση κατάκτησης της γνώσης».

Stephen Hawking, ο σπουδαίος εραστής της Επιστήμης

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.