Συναγερμός για δορυφόρο που απειλεί τη γη!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

doriforos_b.jpgΓια κίνδυνο εισόδου στην ατμόσφαιρα της γης αμερικανικού δορυφόρου έκανε λόγο με έκτακτο σήμα του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης και Πληροφόρησης Πολιτικής Προστασίας, το οποίο και ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό, αμερικανικός δορυφόρος επιστρέφει στη γη και είναι πιθανό να προσκρούσει οπουδήποτε στον πλανήτη. «Ο δορυφόρος μεταφέρει επικίνδυνα υλικά τα οποία δύναται να έχουν επιπτώσεις σε οποιοδήποτε άνθρωπο έρθει σε επαφή με αυτά. Ειδικότερα, ο δορυφόρος περιέχει δεξαμενές καυσίμου και μεταλλικές δεξαμενές οι οποίες αποτελούνται από επικίνδυνα υλικά και μπορεί να διασωθούν ακόμη και μετά την είσοδο στην ατμόσφαιρα. Κάθε τμήμα από τα συντρίμμια του μπορεί να είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να έρθει σε επαφή κανείς με αυτό ούτε να το μετακινήσει ή να το αγγίξει.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε την καταστροφή του δορυφόρου ο οποίος έχει υποστεί βλάβη και είναι ανεξέλεγκτος πριν την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της γης, όπως ανακοινώθηκε στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 14/2/2008. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να χτυπήσουν το δορυφόρο στις 21/2/2008 όταν θα περάσει τον Ειρηνικό Ωκεανό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες σε περίπτωση που η πρόσκρουση υπολειμμάτων του δορυφόρου συμβεί επί ελληνικού εδάφους (πράγμα εξαιρετικά απίθανο), να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά και να ενημερωθούν άμεσα οι αρχές.

Please publish modules in offcanvas position.