Κώστας Μακεδόνας: «Ζω την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία...»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

makedonas_3547485b.jpgΓια την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη και την έναρξη των εμφανίσεών του, μίλησε ο Κώστας Μακεδόνας σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό. Ο γνωστός τραγουδιστής έκανε λόγο επίσης για τα επαγγελματικά του σχέδια, την οικογένειά του, αλλά και την… τρέλα του με τα αεροπλάνα!

Παρακάτω η συνέντευξή του, αναλυτικά:

Από τις δεκατρείς του μήνα βρίσκεστε στην πόλη σας, τη Θεσσαλονίκη, όπου είχατε αρκετό καιρό να κάνετε εμφανίσεις.
Αυτό είναι αλήθεια. Απλώς έτυχε. Χαίρομαι πάντως πολύ που είμαι τώρα εδώ και θέλω να φροντίσω παράλληλα με τη δουλειά να δω όσο γίνεται περισσότερους φίλους και συγγενείς.

Σας λείπει η Θεσσαλονίκη;
Όταν είσαι μακριά παθαίνεις στερητικό σύνδρομο. Από την άλλη όμως έχουμε βάλει τέτοιες υποχρεώσεις στη ζωή μας που δεν μας επιτρέπουν να είμαστε τόσο τακτικοί επισκέπτες όσο θα θέλαμε.

Φέτος η χρονιά περιλάμβανε ένα «Κακό συναπάντημα» στη σκηνή μαζί με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Μηλιώκα, Γιάννη Κούτρα, Δημήτρη Σταρόβα και Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.
Προέκυψε τελικά... καλό συναπάντημα. Από την πρώτη φορά που έγινε συζήτηση για τη συγκεκριμένη συνεργασία σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει ένα πολύ καλό πρόγραμμα που θα αγαπήσει ο κόσμος. Έτσι και έγινε. Όταν συζητούσαμε για το πρόγραμμα εγώ είπα ότι πρόκειται για κάτι πολύ έντιμο, με γνωστούς τραγουδιστές οι οποίοι λένε κυρίως τα αγαπημένα τραγούδια του κόσμου και τα δικά τους. Το πρόγραμμα επίσης έχει πολύ χιούμορ.

Δισκογραφικά πού βρίσκεστε;
Αυτή τη στιγμή ετοιμάζομαι να βγάλω ένα live, το οποίο μου έχουν ζητήσει επίμονα οι φίλοι μου αλλά και ο κόσμος. Επίσης υπάρχει η ιδέα του πρώτου μου παραγωγού Γιώργου Μακράκη για τραγούδια μιας άλλης εποχής, τα οποία πλέον θα είναι φτιαγμένα με το σύγχρονο, σημερινό άκουσμα. Στα σκαριά υπάρχει και μια συνεργασία με κάποιο σημαντικό συνθέτη, αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω τίποτα.

Έχω την αίσθηση ότι είστε πολυάσχολος. Είναι πολύ δύσκολο να σας πετύχει κάποιος στο τηλέφωνο.
Είναι αλήθεια. Έχω τις νυχτερινές μου εμφανίσεις, κάποιες συναυλίες εκτός Αθηνών, πηγαίνω στο στούντιο και έχω και τα αεροπλάνα. Ασχολία μου που έγινε γνωστή μετά το ατύχημα που είχα.

Η ενασχόλησή σας με τα αεροπλάνα δεν είναι ερασιτεχνική, είναι επαγγελματική;

Ναι. Πετάω σε μια εταιρεία που σαν κύρια δραστηριότητα έχει την επείγουσα αερομεταφορά ασθενών και ταυτόχρονα κάνω πτήσεις επιβατών και είμαι εκπαιδευτής χειριστών σε αερολέσχη.

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ότι θα ξαναπετούσατε μετά το ατύχημα.
Όταν ένας άνθρωπος κάνει κάτι μόνο για το θεαθήναι, σε μια δύσκολη στιγμή το πιο πιθανό είναι να τα παρατήσει. Για μένα είναι τρόπος ζωής. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά και έχω μελετήσει για να τα καταφέρω. Δεν πρόκειται για ένα χόμπι.

Αλήθεια πότε σας μπήκε το μικρόβιο του πιλότου;
Από μικρό παιδί. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πήγαινα κι έβλεπα τα αεροπλάνα και θαύμαζα όσους τα... οδηγούσαν.

Η γυναίκα σας δεν παραπονέθηκε για αυτή σας την απόφαση;
Ήξερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσω. Μου έτυχε σαφώς μια πολύ κακή στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να με αποκλείσει. Αν έπεφτα δηλαδή από τις σκάλες την ώρα που ανέβαινα στο σπίτι μου σημαίνει ότι δεν θα το ξανάκανα;

Μετά το ατύχημα άλλαξε η οπτική σας προς τη ζωή;
Όχι, απλώς επιβεβαιώθηκα. Πάντα από μικρό παιδί θεωρούσα τα χρόνια που έρχονται ότι δεν είναι ατελείωτοι αιώνες. Και πριν το ατύχημα και τώρα ζω την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία.

Φαντάζομαι ότι βρίσκετε και τον κατάλληλο χρόνο για τα παιδιά σας.
Σαφώς. Το ατύχημα συνέβη τη στιγμή που έλεγα στους φίλους μου ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος, καθώς είχα καταφέρει να έχω την καλλιτεχνική και αεροπορική μου δραστηριότητα και ταυτόχρονα να έχω το χρόνο που ήθελα για να περνάω με τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Έλεγα τι ωραία που τα κατάφερα. Τώρα αρχίζω και ξαναβρίσκω αυτές τις ισορροπίες.

Η μεγάλη σας κόρη ασχολείται με το πιάνο.

Ναι. Το ζήτησε μόνη της και άρχισε πιάνο. Ποτέ δεν θα πιέσω τα παιδιά μου να κάνουν πράγματα επειδή τα αγαπάω εγώ. Από την άλλη, είναι φυσιολογικό όμως να έχουν κάποια ερεθίσματα. Η κόρη μου, ακούγοντας τόσα για τη μουσική και έχοντας μπροστά της μουσικά όργανα, θέλησε να ασχοληθεί με αυτό. Εγώ της άφησα ελεύθερο χώρο να λειτουργήσει όπως θέλει.

Αν και είστε πολύ φιλικός και κοινωνικός, θεωρώ ότι οι δημόσιες σχέσεις δεν είναι το φόρτε σας.

Έτσι ακριβώς είναι. Η έννοια των δημοσίων σχέσεων δεν ήθελα να υπάρχει στη ζωή μου από την αρχή της καριέρας μου που άκουγα να αναφέρουν αυτόν τον όρο. Είναι πολύ ψεύτικο. Προτιμώ να έχω ανθρώπινες σχέσεις. Αν θέλω να μιλήσω με κάποιον, θα τον πάρω τηλέφωνο γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει τι κάνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να τηλεφωνήσω για μια καλημέρα ή για χρόνια πολλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να με εξυπηρετήσει σε κάτι. Δεν το έκανα ποτέ και δεν θέλω να το κάνω. Μου αρέσουν μόνο οι προσωπικές σχέσεις.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.