Κ. Βαξεβάνης: «Η τηλεμέτρηση δείχνει αν σε βλέπουν, όχι γιατί σε βλέπουν...»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Κώστας Βαξεβάνης

Άκρως απολαυστικός ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Παρόν». Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, την AGB, τις σατιρικές εκπομπές, ενώ έκανε και την πρόβλεψή του για το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης. Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων είπε:

Για τα δελτία ειδήσεων: «Οι ειδήσεις των καναλιών είναι λίγο σαν τα ελληνικά καφενεία. Λέγονται τα πιο γελοία πράγματα με ύφος μεγάλης σοβαρότητας. Και αν τους πεις αυτό δεν είναι ειδήσεις, σου λένε είναι η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα».

Για την AGB και τα νούμερα τηλεθέασης: «Η τηλεμέτρηση μπορεί να δείξει αν σε βλέπουν. Όχι γιατί σε βλέπουν. Η τηλεμέτρηση στην Ελλάδα είναι μεγάλη αμαρτία. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί η αξία μιας εκπομπής επειδή δύο γριές δέχθηκαν να βάλουν το μηχανάκι».

Για την επιτυχία που έχουν οι σατιρικές εκπομπές: «Μπούχτισε ο κόσμος. Θέλει να γελάσει. Από την άλλη, η σάτιρα είναι ένας τρόπος για να πολιτικοποιείσαι, χωρίς τις ενοχές της προδοσίας. Γελάς με τον πρωθυπουργό, χωρίς να χρειαστεί να πεις “μα τον ψήφισα”».

Για την κατάσταση και το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης: «Τηλεόραση υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Αλλά υπάρχει και ενημερωτική και σοβαρή και γελοία και ειδική. Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένας τύπος. Ο ένας αντιγράφει τον άλλον, πιστεύοντας πως πρέπει να πάρει το Νόμπελ ευρηματικότητας. Το επόμενο διάστημα, θα ζήσουμε την τηλεόραση που θα στάζει αίμα. Μόνο που θα είναι από τις σάρκες της».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.