Κατερίνα Λέχου: «Μόνη λύση είναι να αλλάξουμε τους εαυτούς μας»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Κατερίνα Λέχου

Για την κρίση στη χώρα μας και στις δυνατότητες που έχουμε για να αλλάξουμε την υπάρχουσα άσχημη κατάσταση, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Λέχου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ποντίκι».

«Πιστεύω ότι σ’ αυτή τη ζωή κανένα κακό δεν συμβαίνει από μόνο του. Συμβαίνει για να μας δείξει ότι κάτι πρέπει να αλλάξουμε. Οι αλλαγές, όμως, ξεκινούν απ’ το κάθε πρόσωπο χωριστά. Το μόνο που μπορώ να αλλάξω σ’ αυτό τον κόσμο είναι τον ίδιο μου τον εαυτό. Και βλέπω ότι, όταν αλλάζω εγώ, αλλάζει κι ο διπλανός μου. Γι’ αυτό δεν μπορώ για ό,τι μας συμβαίνει τώρα, να ρίξω ολόκληρη την ευθύνη αλλού. Σαφώς τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν κάποιοι άλλοι. Αλλά τι να κάνουμε; Να τους σκοτώσουμε; Μόνη λύση είναι να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Άλλωστε, είμαστε κι εμείς μέρος της αλυσίδας της διαφθοράς. Εννοώ ότι ο καθένας μας κάτι έχει κάνει, του τύπου "πέρνα μου αυτό το χαρτί" ή "σβήσε μου μια κλήση". Θα πείτε, είναι τόσο σοβαρό αυτό; Όχι. Αλλά είναι κι αυτός ένας κρίκος της αλυσίδας», λέει η γνωστή ηθοποιός, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το πόσο αναστρέψιμα είναι τα πράγματα οικονομικά και κοινωνικά, επισημαίνει:

«Φοβάμαι ότι ακόμα βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Εύχομαι οι γονείς που μεγαλώνουν τώρα παιδιά να τα μάθουν να πιστεύουν και σ' άλλα πράγματα, πέρα απ' το χρήμα. Γιατί, για ό,τι συμβαίνει, φταίνε κι όσοι μεγάλωσαν τα παιδιά τους μαθαίνοντάς τους ότι όλο το παιχνίδι για να περάσουμε καλά είναι τα πολλά φράγκα».

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.