Οι πιο παράξενοι νόμοι του κόσμου

4.5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (18 Ψήφοι)

Οι πιο παράξενοι νόμοι του κόσμου

Η εφημερίδα Times δημοσίευσε 25 από τους πιο σκληρούς και...γελοίους νόμους διαφορετικών κρατών του πλανήτη. Δράττοντας την ευκαιρία σας παρουσιάζουμε μετά από δική μας έρευνα ακόμα πιο...τρελούς νόμους σε όλο τον πλανήτη.

Ιδιαιτερότητες των εθνικών νομοθεσιών

Με την βοήθεια των περίεργων νόμων μπορεί να καταλάβει κανείς τις παραδόσεις και τις ιδιαιτερότητες ενός έθνους. Στο παρόν πλαίσιο ένας κανόνας του νόμου είναι το ίδιο το φρούτο του πολιτισμού όπως τα φιλμ, τα βιβλία ή οι ζωγραφικοί πίνακες. Σε έναν «καθρέφτη των νόμων» οι Αυστραλοί παρουσιάστηκαν ως πολύ αφελείς άνθρωποι: Στην Αυστραλία υπάρχει ένας νόμος που απαγορεύει στους ανθρώπους να περπατάνε στον δρόμο φορώντας μαύρα ρούχα, μπότες από δέρμα ή έχοντας μαύρο γυαλιστικό παπουτσιών...στο πρόσωπο (;;;) επειδή όλα αυτά συνθέτουν την αμφίεση ενός ληστή το βράδυ.

Οι κάτοικοι της Ελβετίας έχουν μια πολύ σεβάσμια στάση όσον αφορά την ηρεμία των ανθρώπων που τους περιβάλλουν. Ακριβώς σε αυτή την χώρα οι νομοθέτες σκέφτηκαν τον φοβερό νόμο που απαγορεύει να ρίχνει νερό κάποιος στην τουαλέτα από τις 10μ.μ. έτσι ώστε να μην ενοχλεί τους γείτονες. Εντούτοις, η σύγχρονη ελβετική υγειονομική εφαρμοσμένη μηχανική καθιστά σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία αυτού του νόμου. Τα καζανάκια των τουαλετών παράγονται με μια υψηλή ακουστική μόνωση και, εκτός αυτού, κατασκευάζονται με έναν τρόπο με τον οποίο το νερό διατρέχει χωρίς θόρυβο κάτω από τους ειδικούς σωλήνες.

Η πόλη-κράτος της Σιγκαπούρης είναι πολύ γνωστή παγκοσμίως για την καθαριότητα της και την απίστευτη σκληρότητα των νόμων σε όποιον προσπαθήσει να την βρωμίσει. Για παράδειγμα όποιος πετάξει σκουπίδια στον δρόμο καλείται να πληρώσει 600 δολάρια επιτόπου. Επίσης επί 12 χρόνια απαγορεύονταν η πώληση τσίχλας για τον λόγο ότι οι χούλιγκαν των δρόμων την κολλούσαν όπου έβρισκαν. Αυτό έπαψε να ισχύει από το 2004 όταν εμφανίστηκαν και πάλι τσίχλες αλλά μόνο στα φαρμακεία.

Στην Αφρικανική χώρα Σουαζιλάνδη πρόσφατα θεσπίστηκε νόμος που απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν εσώρουχα. Αυτό αποφασίστηκε από τον τοπικό μονάρχη ο οποίος θέλει να επιστρέψει στις παραδόσεις της χώρας σύμφωνα με τις οποίες τα σύγχρονα εσώρουχα δεν ανήκουν στην παράδοση των γυναικών της Σουαζιλάνδης. Η τιμωρία σε περίπτωση παράβασης του νόμου είναι αρκετά ντροπιαστική: Οι στρατιώτες σκίζουν τα ρούχα της γυναίκας και τα κόβουν μπροστά της σε κομματάκια. Το φοβερό είναι πως θα μπορούν να βλέπουν αν μια γυναίκα φοράει εσώρουχα οι στρατιώτες; Κι αυτό γιατί επίσης πρόσφατα θεσπίστηκε νόμος που υποχρεώνει τις γυναίκες της χώρας άνω των 10 ετών να φορούν φούστες με μήκος από το γόνατο και κάτω.

Προσβάλλοντας την αυτού μεγαλειότης

Στην Ταϊλάνδη απαγορεύεται δια νόμου να πατάει κάποιος χρήματα. Με την πρώτη ματιά το μέτρο είναι απολύτως άχρηστο αλλά αν κοιτάξει κάποιος τις λεπτομέρειες θα καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα όλων των τραπεζών της χώρας έχουν το πορτραίτο του βασιλιά της Ταϊλάνδης. Όποιος πατήσει στο πρόσωπο του σημαίνει ότι δεν τον σέβεται και τιμωρείται με φυλάκιση.

Στην Γαλλία είναι παράνομο να ονομάσει κάποιος ένα γουρούνι με το όνομα Ναπολέων. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι πρέπει να απαγορευθεί σε όλη την χώρα η κυκλοφορία του βιβλίου του Ζορζ Ορουάλ «Η φάρμα» επειδή ένας από τους πρωταγωνιστικούς ήρωες του βιβλίου που είναι ένα γουρούνι έχει το όνομα Ναπολέων.

Αναβιώσεις του παρελθόντος

Πολλοί από τους περίεργους νόμους δεν είναι τίποτα άλλο από αναβίωση του παρελθόντος, πολλές φορές μάλιστα οι δοξασίες χάνονται μέσα στους αιώνες. Τις πιο πολλές φορές τέτοιους νόμους συναντάμε στις ΗΠΑ και στην Μεγάλη Βρετανία όπου η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει για πάρα πολλά χρόνια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μάλιστα υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που μάχονται για την κατάργηση αυτών των «ανόητων» νόμων. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι και η ευκολότερη όλων κι αυτό γιατί ένας «ανόητος» νόμος που δεν εφαρμόζεται πλέον πρώτα πρέπει να βρεθεί και μετά πρέπει να ελεγχθεί εάν καταργήθηκε ήδη. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Βρετανικό νόμο που δημοσίευσαν οι Times ο οποίος τονίζει ότι όλοι οι άνδρες πάνω από 14 χρονών πρέπει να εξασκούνται στην τοξοβολία (;;) τουλάχιστον για 2 ώρες την ημέρα. Αυτός ο νόμος θεσπίστηκε τον 14ο αιώνα όταν βασιλιάς της χώρας ήταν ο Εδουάρδος ο 3ος ο οποίος ήταν φανατικός παίκτης ενός παιχνιδιού με μπάλα το όποιο είναι πρόγονος του σημερινού ποδοσφαίρου. Ποδόσφαιρο τελικά μπορούσε να παίξει κάποιος ελεύθερα από το 1603. Από την υποχρεωτική εξάσκηση στην τοξοβολία οι Βρετανοί απαλλάχθηκαν τελικά το 1863 κατά την διάρκεια που κυβερνούσε το κράτος η βασίλισσα Βικτώρια. Οι Times επίσης αναφέρουν έναν νόμο που επιτρέπει στους πολίτες ελεύθερα να περνούν την γέφυρα του Λονδίνου έχοντας μαζί τους ένα κοπάδι προβάτων. Επίσης τους επιτρέπεται να κάνουν περίπατο μαζί με τις πάπιες τους στην περιοχή Cheapside. Στο Λονδίνο απαγορεύεται κάποιος που έχει...πανούκλα να σταματήσει ταξί. Επίσης απαγορεύεται σε δύο άνδρες να κάνουν...σεξ αν στο σπίτι υπάρχει και τρίτο πρόσωπο. Ο τελευταίος νόμος εφαρμόστηκε στο τέλος του 16ου αιώνα για να καταπολεμηθούν οι οίκοι ανοχής ομοφυλόφιλων που εμφανίστηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αγγλίας.

Προσωπική ζωή και δημόσια ηθική

Στο Μπαχρέϊν ένας άνδρας γιατρός και συγκεκριμένα γυναικολόγος νομιμοποιείται να εξετάζει τα γεννητικά όργανα μια γυναίκας αλλά όχι κατευθείαν σε αυτά κατά την διάρκεια της εξέτασης. Το μόνο που μπορεί να δει είναι την αντανάκλαση τους σε ένα καθρέπτη. Σε πολλά μουσουλμανικά κράτη επιτρέπεται δια νόμου να κάνει κάποιος σεξ με ζώα αλλά μόνο με...θηλυκά!!! Στον Λίβανο η σεξουαλική σχέση με ένα αρσενικό ζώο τιμωρείται με θανατική ποινή. Στην Ινδονησία η αυτοϊκανοποίηση τιμωρείται με αποκεφαλισμό.

Στην Πολιτεία της Φλόριδα των ΗΠΑ σεξ επιτρέπεται να κάνει κάποιος μόνο στην λεγόμενη «ιεραποστολική» στάση ενώ κατά την διάρκεια της επαφής απαγορεύεται να φιλήσει τα στήθη της γυναίκας. Στην Μασσαχουσέτη απαγορεύεται να κάνει σεξ ως...αναβάτης.

Στην Ιταλία επίσης άνδρας που φοράει φούστα μπορεί να συλληφθεί. Είναι πολύ λογικό ότι ο νόμος μιλάει για περιπτώσεις γκέϊ αλλά τι γίνεται με τους Σκωτσέζους που επισκέπτονται την Ιταλία;

Στο Οχάιο των ΗΠΑ οι γυναίκες απαγορεύεται να φορούν λουστραρισμένα παπούτσια γιατί θεωρείται ότι το συγκεκριμένο υπόδημα μπορεί να δημιουργήσει αντανάκλαση του εσώρουχου. Στην Αϊοβα των ΗΠΑ και πάλι είναι παράνομο ένα φιλί να διαρκεί πάνω από 5 λεπτά. Επίσης στην πολιτεία της Φλόριδα οι μη παντρεμένες γυναίκες που πέφτουν με αλεξίπτωτο την Κυριακή αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης.

Τα κορυφαία των…κορυφαίων!

Στην Αλαμπάμα είναι παράνομο κάποιος να έχει δεμένα τα μάτια του όταν οδηγεί όχημα ενώ επίσης είναι αντίθετα στους νόμους να δίνει κάποιος αλκοόλ σε ψάρι. Στην πόλη Μπούλντερ του Κολοράντο είναι παράνομο να σκοτώσει κάποιος πουλί μέσα στα όρια της πόλης. Επίσης στην ίδια πόλη είναι παράνομο να έχει κάποιος σπίτι κατοικίδιο ζώο και όποιος διατηρεί κάτι τέτοιο αποκαλείται υπηρέτης ζώου κάτι που είναι άκρως υποτιμητικό. Στο Βέρμοντ οι παντρεμένες γυναίκες πρέπει να παίρνουν γραπτή άδεια από τους συζύγους τους για να τοποθετούν στο στόμα τους ψεύτικη οδοντοστοιχία.

Το κεφάλι κάθε νεκρής φάλαινας που θα βρεθεί στα Βρετανικά παράλια ανήκει δια νόμου στον βασιλιά. Η ουρά από την άλλη ανήκει στην βασίλισσα στην περίπτωση που θα χρειαστεί τα κόκκαλα της για τον κορσέ της…(;;;)

Νόμος που μπορεί να χαρακτηριστικά βλακώδης και περίεργος επίσης μπορεί να συναντήσει κανείς και σε χώρες που ήταν πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες. Για παράδειγμα στην Λευκορωσία οι οδηγοί στο κιβώτιο πρώτων βοηθειών πρέπει να έχουν μέσα και 3 τουλάχιστον προφυλακτικά. Για την απουσία των συγκεκριμένων προφυλακτικών πλήρωναν πρόστιμο όχι μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες και οι ιερωμένοι!!! Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του 2007 οι αρχές της Λευκορωσίας έχουν καταργήσει αυτό τον απίστευτο νόμο.

Sex και νομοθεσία

Ας υποθέσουμε ότι είσαι από εκείνους τους τύπους που γουστάρουν τα ταξίδια και έχεις προγραμματίσει -λέμε τώρα- να κάνεις ένα γύρο στην Ασία. Πρώτος σταθμός η Ινδονησία, καθώς δεν καταλαβαίνεις τίποτα από τσουνάμι, σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς. Να γνωρίζεις λοιπόν, τολμηρέ φίλε μου, ότι σε περίπτωση που συλληφθείς να αυνανίζεσαι, η ποινή σου θα είναι ο αποκεφαλισμός (όχι του κάτω κεφαλιού, όπως πιθανόν να σκέφτηκες).

Αν ο επόμενος προορισμός σου είναι η Κίνα, άκου αυτό το «κουλό»: Μην εντυπωσιαστείς αν δεις τις μικροσκοπικές κινέζούλες να κυκλοφορούν μέσα στα δωμάτια των ξενοδοχείων με τα ρούχα τους. Γυμνές -σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία- επιτρέπεται να μένουν μόνο μέσα στο λουτρό! Κατά τ’ άλλα, νόμος που να απαγορεύει την πορνεία στην Κίνα δεν υπάρχει. Ο λόγος: Σύμφωνα με παλαιότερη επίσημη δήλωση εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών: «Στην Κίνα δεν υπάρχει πορνεία. Παρ’ όλα αυτά, παραδεχόμαστε ότι κάποιες γυναίκες μπορεί να κάνουν έρωτα για τα χρήματα».

Αν αυτοί οι νόμοι σε εντυπωσιάζουν, πρόσεξες συμβαίνει στη Μέση Ανατολή. Στο Λίβανο, για παράδειγμα, οι γυναίκες εκτελούνται πάραυτα σε περίπτωση που ερωτοτροπήσουν με ζώο (αδέσποτο ή κατοικίδιο), ενώ ο άντρας έχει δικαίωμα να κάνει sex με ζώο, αρκεί να είναι γένους θηλυκού. Αν το ζωντανό είναι αρσενικό, ο παραβάτης θα τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών.

Παραδίπλα, στη Συρία, οι άντρες απαγορεύεται να κοιτάξουν έστω και στα κλεφτά το σώμα της γυναίκας (και το αντίστροφο), εκτός αν είναι παντρεμένοι.

Αν κάνεις sex σε χώρα που ισχύει ο νόμος του Ισλάμ, να μην αγχώνεσαι σε περίπτωση που την ώρα του οργασμού ιδρώσεις. Ο νομοθέτης σε καλύπτει. Σκούρα όμως θα τα βρεις στη Νότια Αμερική. Πιστεύεις κι εσύ ότι η Βραζιλία είναι ο παράδεισος του sex; Μάθε λοιπόν κακομοίρη μου ότι αν ερωτευτείς το τρελό μωρό με τον απίστευτο κώλο που μόλις γνώρισες, μη διανοηθείς να τη φιλήσεις με γλώσσα σε δημόσια θέα στην πόλη Σοροκάμπα. ‘Εχει απαγορευτεί διά νόμου. Όπως και η απιστία (μέσα στο γάμο) από την πλευρά των γυναικών, σε ορισμένες περιοχές μόνο. Οι άντρες, αντίθετα, μπορούν να έχουν -επίσημα- όσες γκόμενες αντέχουν!

Νοτιότερα, στην Ουρουγουάη, αν ο σύζυγος τσακώσει στο κρεβάτι τη γυναίκα του με τον εραστή της, ο νομοθέτης έχει προβλέψει να του δώσει επιλογές: είτε τους σκοτώνει και τους δύο, είτε κόβει τη μύτη της γυναίκας του και στο καπάκι ευνουχίζει τον εραστή. Διαλέγει και παίρνει.

Μάθε επίσης ότι ο αυνανισμός είναι παράνομος και στη Γαλλική Γουιάνα, στα βόρεια της Λατινικής Αμερικής, λόγω των κινδύνων που κρύβονται για τον μαλάκα. Ο νόμος σημειώνει ότι μια τέτοια πράξη «είναι λόγος τρέλας». Μπορεί να σου ακούγεται αστείο ή γελοίο, αλλά μέχρι πρόσφατα τα μικρά παιδιά στις ΗΠΑ μάθαιναν ότι η μαλακία μπορεί να τα τυφλώσει. Αυτό πώς σου φαίνεται;

Και μια και η κουβέντα το έφερε στις ΗΠΑ, να έχεις υπόψη σου, φίλε, ότι απαγορεύεται αυστηρά σε όλες τις πολιτείες να κάνεις sex με πτώμα (όχι ότι θα ήταν η προτεραιότητά σου, βέβαια). Στη Μινεσότα, άκουσον-άκουσον, οι άντρες απαγορεύεται να κάνουν sex με ζωντανό ψάρι (υποθέτουμε ότι με νεκρό υπάρχει κενό νόμου).

Τώρα, αν καυλώσεις μέσα στο αυτοκίνητο και η γκόμενα δεν μπορεί να περιμένει, φρόντισε να μην βρίσκεσαι εντός των ορίων του Ντιτρόιτ. Θα τη γλιτώσεις μόνο στην περίπτωση που το παρκαρισμένο αυτοκίνητο βρίσκεται σε χώρο ιδιοκτησίας σας, πράγμα -μεταξύ μας- ψιλοαδύνατο.

Κι αν είσαι γουστόζος στο sex και προτιμάς κολπάκια, μην το δοκιμάσεις στη Washington D.C. Εκεί νόμιμο θεωρείται μόνο το ιεραποστολικό. Σκέψου μόνο τι χάνουν οι φουκαράδες, θυμήσου, επίσης, ότι αν μια Αμερικανίδα (στην Αλεξάνδρεια της Μινεσότα) σε ξεμυαλίσει και πέσετε στο κρεβάτι, δεν επιτρέπεται να της κάνεις έρωτα αν η αναπνοή σου μυρίζει σκόρδο, κρεμμύδι ή αν έχεις φάει σαρδέλες. ‘Εχει από το νόμο δικαίωμα να σου επιβάλλει να πλύνεις τα δόντια σου προτού προχωρήσεις στα περαιτέρω. Άντε… και καλά ξεμπερδέματα.

Στο Λίβανο είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα με την προϋπόθεση να πρόκειται για θηλυκά ζώα. Το σεξ με αρσενικά ζώα τιμωρείται με θάνατο! (Λογικό.)

Στο Μπαχρέιν ένας γιατρός επιτρέπεται να εξετάζει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας αλλά απαγορεύεται να κοιτάει απ’ ευθείας την εξεταζόμενη περιοχή. Μπορεί να κοιτάζει την αντανάκλασή στον καθρέφτη κι έτσι να εξετάζει.(Αν νιώσεις ξαφνικά να μπαίνει κάτι κάπου αλλού θα είναι επειδή ήταν γυρισμένος ανάποδα ο καθρέφτης)

Οι Μουσουλμάνοι απαγορεύεται να κοιτάξουν τα γεννητικά όργανα ενός νεκρού. Αυτό ισχύει και για τους νεκροθάφτες, οι οποίοι υποχρεούνται να καλύπτουν την επίμαχη περιοχή με ένα τούβλο ή ένα κομμάτι ξύλο. (Τούβλο που έχει και τρύπες.!!!)

Στην Ινδονησία η ποινή για τον αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός. (Κοσμάκης που πεθαίνει…)

Υπάρχουν άνδρες στη Γκουάμ, οι οποίοι έχουν ως εργασία πλήρους απασχόλησης να ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες, οι οποίες τους πληρώνουν για να έχουν το προνόμιο να κάνουν σεξ για πρώτη φορά. Η αιτία είναι ότι, σύμφωνα με το νόμο των Γκουάμ, είναι παράνομο να παντρεύονται οι παρθένες. (Ζητείται ζιγκολό για παρθένες)

Στο Χονγκ Κονγκ μία απατημένη σύζυγος έχει το νομικό δικαίωμα να σκοτώσει τον μοιχό άνδρα της αλλά μόνο εάν το κάνει με τα ίδια της τα χέρια. Η ερωμένη του μοιχού, από την άλλη, επιτρέπεται να θανατωθεί με οποιοδήποτε τρόπο. (Επιτέλους δικαιοσύνη.)

Οι γυμνόστηθες πωλήτριες είναι νόμιμες στο Λίβερπουλ αλλά μόνο σε μαγαζιά με τροπικά ψάρια. (Μα βέβαια. Φάτε μάτια ψάρια)

Στο Κάλι, στην Κολομβία, μία γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ μόνο με τον άνδρα της και την πρώτη φορά πρέπει να βρίσκεται παρούσα και η μητέρα της ώστε να πιστοποιήσει το γεγονός!!!! (Ανατριχιάζεις μόνο που το σκέφτεσαι. Φανταστείται να έχεις τη μάνα δίπλα και να λέει, μη παιδάκι έτσι αλλιώς…δεν το κάνεις σωστά)

Στο Σάντα Κρουζ, στη Βολιβία, είναι παράνομο για ένα άνδρα να έχει σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα και την κόρη της ταυτόχρονα. (Αν δεν είναι ταυτόχρονα;)

Στο Μαίρηλαντ, είναι παράνομο να πωλούνται προφυλακτικά από αυτόματα μηχανήματα εκτός εάν αυτά βρίσκονται σε μέρη όπου πωλείται και καταναλώνεται αλκοόλ. (Γειά σας, θα ήθελα ενα μπουκάλι ουΐσκυ και να μου χαλάσετε σε ψιλά για να πάρω απ το μηχάνημα προφυλακτικά).

Άλλοι περίεργοι νόμοι

ΗΠΑ, California, Chico(δημοτικός νόμος):

Η πυροδότηση πυρηνικού όπλου στα όρια του Δήμου τιμωρείται με πρόστιμο $500.

Τόσο αυστηρά; Γιατί δεν τον χτυπάτε με χάρακα στο χέρι;

ΗΠΑ, California, Los Angeles(δημοτικός νόμος):

Απαγορεύεται στους σκύλους να ζευγαρώνουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από εκκλησίες. Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο $500 και φυλάκιση 6 μηνών.

Εκτός κι αν τα σκυλιά έχουν εξομολογηθεί πριν τη πράξη…

ΗΠΑ, California, Palm Springs(δημοτικός νόμος):Απαγορεύεται η διέλευση καμήλας από την Palm Canyon Driveμεταξύ 16.00 και 18.00.

Τις υπόλοιπες ώρες ο δακτύλιος είναι ελεύθερος…

ΗΠΑ, California, San Diego(δημοτικός νόμος):Oσοι αφήνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια στα σπίτια τους μετά τη 2α Φεβρουαρίου τιμωρούνται με πρόστιμο $100.

Είπαμε, οι Γιορτές τελείωσαν! Πάρτε το χαμπάρι!

ΗΠΑ, Arkansas(πολιτειακός νόμος): Ο άνδρας έχει το δικαίωμα να δέρνει τη σύζυγό του, όχι όμως περισσότερες από μία φορά το μήνα.

Εκτός αν την φέρει στην Ελλάδα…

ΗΠΑ, Colorado, Alamosa (δημοτικός νόμος):

Η εκτόξευση πυραύλων κατά αυτοκινήτων είναι παράνομη.

Όχι, ρε γαμώτο και ήθελα να χτυπήσω το αυτοκίνητο του γείτονα που το βάζει μπροστά στη πόρτα μου!

ΗΠΑ, Colorado, LoganCounty(δημοτικός νόμος):

Είναι παράνομο το φιλί σε μια γυναίκα ενώ αυτή κοιμάται.

Αν τη φιλάς και κοιμάται, τότε μάλλον πρέπει να μιλήσεις με τον κ. Ασκητή…

ΗΠΑ, Florida(πολιτειακός νόμος):

Απαγορεύεται η απελευθέρωση αερίων από τον πρωκτό σε δημόσιο χώρο, μετά τις 18.00 κάθε Πέμπτη.

Υπάρχει βέβαια και η λύση του φελλού, αλλά ενδέχεται να τραυματίσεις κάποιον αθώο…

ΗΠΑ, Florida, Pensacola(δημοτικός νόμος):

Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης με λιγότερα από $10 στην τσέπη τους.

Καλά σου λέει κύριε! Που πας με 10$; Η ζωή είναι ωραία και πρέπει να καλοπερνάς!

ΗΠΑ, Massachusetts(πολιτειακός νόμος):

Απαγορεύεται το ροχαλητό εκτός και εάν όλα τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας είναι κλειστά και κλειδωμένα.

Σε αντίθετη περίπτωση, ακολούθησε το παράδειγμα του φελλού…

ΗΠΑ, Massachusetts(πολιτειακός νόμος):

Απαγορεύονται οι γορίλες στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων.

Χθες κουβαλούσα τον Γκοντζίλα στο πίσω κάθισμα. Ελπίζω να μην με έπιασε η κάμερα της Τροχαίας…

ΗΠΑ, New York(πολιτειακός νόμος):

Η ποινή για όποιον πηδάει από κάποιο κτίριο είναι θάνατος.

Σώωωωωπα!

ΗΠΑ, New York(πολιτειακός νόμος):

Oταν κάποιος χρησιμοποιεί ασανσέρ πρέπει να έχει τα χέρια διπλωμένα μπροστά του και να κοιτά την πόρτα.

Αντε, γιατί πολύ θάρρος πήραμε…

ΗΠΑ, Texas, Texarkana(δημοτικός νόμος):

Οι κάτοχοι αλόγων δεν επιτρέπεται να τα ιππεύουν νύχτα, εάν αυτά δε φέρουν πίσω φώτα.

… και δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Ελβετία, (εθνικός νόμος):

Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να τραβούν το καζανάκι της τουαλέτας μετά τις 22.00.

Φαντάσου να σε πιάσει τσιρλιπιπί μετά τις 22.00! Με αρωματικά «δεντράκια» θα κυκλοφορείς στο σπίτι…

Δανία, (εθνικός νόμος):

Δεν επιτρέπεται στους οδηγούς αυτοκινήτων να εκκινούν τα οχήματά τους ενώ κάποιος βρίσκεται κάτω από αυτά.

Εκτός κι αν αυτός ο κάποιος, αρχικά ήταν μπροστά στο αυτοκίνητο…

Δανία, (εθνικός νόμος):

Oταν ένα αυτοκίνητο κινείται θα πρέπει κάποιος να προηγείται, φέροντας μια σημαία, για να ειδοποιεί τα ιππήλατα οχήματα ότι έρχεται μηχανοκίνητο όχημα.

Και ο Τσεναϊ στην οροφή…

Γαλλία, (εθνικός νόμος):

Δεν επιτρέπεται να δίνεται το όνομα Ναπολέων σε γουρούνια.

Και έλεγα να βαπτίσω το παριζάκι μου…

Γαλλία, Le Lavandou, (δημοτικός νόμος):

Απαγορεύεται σε κάποιον να πεθάνει εάν δεν έχει προνοήσει για τον τόπο ταφής του.

Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον πρέπει να πιάσω φιλίες με τον νεκροθάφτη της γειτονιάς μου…

Αγγλία, (εθνικός νόμος):

Η επικόλληση γραμματοσήμων που φέρουν το βασιλιά ή τη βασίλισσα, με την ανάποδη, θεωρείται εσχάτη προδοσία.

Αν κρατάς τον φάκελο ανάποδα;

Αγγλία, York, (δημοτικός νόμος):

Εξαιρώντας τις Κυριακές, η δολοφονία Σκοτσέζων με τη χρήση τόξου, είναι απόλυτα νόμιμη.

Τις Κυριακές τα ακονίζουν;

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

:sigh: :-? εχω κουφαθει... ή μαλλον στραβωθει. τι ειναι αυτα ? κακογουστο αστειο ή ολοι θελουν τρελλογιατρο?

emma
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

mallon to deutero!!!.... ti na pw ti allo tha akousoyme... akou na mi forane loystrini gia na min antanaklate to braki sto papoutsi...xaxaxaxa eleos re paidia

efoula
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.