Δημοσιογράφοι-ρομπότ

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Stats Monkey

Μια νέα γενιά δημοσιογράφων υπόσχονται για το μέλλον οι εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς ισχυρίζονται πως μπορούν να αντικαταστήσουν με ρομπότ τους λειτουργούς του Τύπου!

Ήδη το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ονομάζεται «Stats Monkey», έχει υλοποιηθεί και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο από το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν του Ιλινόις. Προς το παρόν, το ρομπότ-δημοσιογράφος γράφει απλές αθλητικές ειδήσεις και αγώνες για το μπέιζμπολ, συλλέγοντας πληροφορίες από τις ιστοσελίδες των ομάδων.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι ο εξής: Ξαναγράφει π.χ. τον αγώνα μέσω των αλγορίθμων του προγράμματός του και ακολούθως ανατρέχει στις βάσεις δεδομένων για στερεότυπες ανθρώπινες εκφράσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως, συνθέτοντας το τελικό κείμενο. Μάλιστα, δεν σταματάει εκεί, αλλά βρίσκει και τις κατάλληλες φωτογραφίες από το διαδίκτυο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ολοκληρωμένο.

Το πιο εντυπωσιακό; Ο αθλητικογράφος του μέλλοντος μπορεί να επιλέγει κάποιο από τα διαθέσιμα στυλ γραφής, ώστε να περιγράφει  τον αγώνα είτε από την πλευρά του νικητή είτε από αυτήν του ηττημένου!

Όλα αυτά, βέβαια, όσο ωραία κι αν ακούγονται, ίσως κρύβουν δυσκολότερες ακόμη συνθήκες για τους δημοσιογράφους, αν και δύσκολα ένα μηχάνημα θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει τον σκεπτόμενο ρεπόρτερ ή αρθρογράφο και την κρίση τους. Μπρος στο χαμηλό κόστος όμως για τους εργοδότες, ποτέ δεν μπορείς ξέρεις...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.