Σκοτεινό: Το ελληνικό χωριό που δεν γνωρίζει τι θα πει… τσιγάρο

3 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.00 (2 Ψήφοι)

Σκοτεινό: Το ελληνικό χωριό που δεν γνωρίζει τι θα πει… τσιγάρο

Άγνωστη λέξη αποτελεί το κάπνισμα στο χωριό Σκοτεινό, που βρίσκεται 22 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου της Κρήτης, καθώς οι κάτοικοί του έκοψαν το τσιγάρο πριν από περίπου σαράντα χρόνια και από τότε δεν υπάρχει καπνιστής ούτε για… δείγμα.

«Σε αυτό το χωριό δεν καπνίζει κανείς από την δεκαετία του ’70. Εγώ έλειπα από το Σκοτεινό για αρκετά χρόνια κι όταν επέστρεψα αντίκρισα ένα χωριό στο οποίο δεν καπνίζει κανένας. Αυτό μεταδώσαμε και στα παιδιά μας, με αποτέλεσμα ούτε η επόμενη γενιά να έχει αυτό το κακό συνήθειο», λέει κάτοικος του χωριού.

Αν βρεθείτε ποτέ στο Σκοτεινό, λοιπόν, όχι μόνο δεν πρόκειται να συναντήσετε άνθρωπο καπνιστή, αλλά και δεν θα βρείτε ούτε ένα κατάστημα που να πουλάει τσιγάρα. Έτσι, οι Σκοτεινιανοί συμβουλεύουν όσους μανιώδεις καπνιστές επιθυμούν να τους επισκεφθούν, να προμηθεύονται τα τσιγάρα τους πριν φτάσουν στο χωριό. 

Κατά τα άλλα, οι κάτοικοι έχουν να υπερηφανεύονται για την πολύ γερή κράση τους επειδή δεν καπνίζουν και αναρωτιούνται γιατί οι άνθρωποι το κάνουν. Οι ίδιοι, πάντως, αντί να καπνίζουν και να καταστρέφουν την υγεία τους, όπως λένε, προτιμούν απλά να πίνουν μια ρακή ή ένα ποτήρι κρασάκι!

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.