84χρονος πήρε πτυχίο στα 78 και έγινε συγγραφέας!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

books_graduate_728834b.jpgΤελείωσε το γυμνάσιο το 1951 σε ηλικία 27 ετών "ως κατ' οίκον διδαχθείς" και πέτυχε την εισαγωγή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο οποίο όμως λόγοι οικονομικοί δεν του επέτρεψαν να φοιτήσει.

Οι ίδιοι λόγοι τον ανάγκασαν να μεταναστεύσει στην Αυστραλία το 1955. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταματήσει την δίψα του για μάθηση και έτσι το 2002 σε ηλικία 78 ετών πήρε το πτυχίο Φιλολογίας.

Έκτοτε ο ομογενής Νίκος Βουρνάζος, 84 ετών σήμερα, ασχολείται και με την συγγραφή βιβλίων.

Το πρώτο του κυκλοφόρησε το 2003 και είχε τίτλο "Χορεύοντας μόνος". Εκεί ο κ. Βουρνάζος κατέγραφε όσα έζησε και γνώρισε μέσα από τα γεγονότα που άλλοι είχαν διαμορφώσει κι εκείνα που είχε πρωταγωνιστήσει ο ίδιος. Και έζησε πολλά!

Γεννήθηκε στο Χρυσάνθιο Αιγιαλείας όπου τελείωσε το δημοτικό σχολείο και έμεινε στο χωριό για να εργαστεί για την ανατροφή των έξι μικρότερων αδερφών του. Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής, οργανώθηκε στην Εθνική Αντίσταση . Μετά τη μετανάστευσή του στην Αυστραλία ασχολήθηκε και με ομογενειακές οργανώσεις τις οποίες υπηρέτησε από υπεύθυνες θέσεις. Ανάμεσά τους και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Το 2007 έγραψε το βιβλίο "Αν οι νεκροί είχαν φωνή" για να τιμήσει τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης και του εμφυλίου της Ανατολικής Αιγιαλείας.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τρίτο του βιβλίο "Δυτική Κορινθία-Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος" που αποτελεί συνέχεια του δευτέρου γιατί όπως λέει "οι μνήμες πεθαίνουν μαζί με τα καμένα όνειρα των νεκρών. Τα γραπτά μένουν για να θυμίζουν τους ήρωες και τους μάρτυρες ανά τους αιώνες".

Please publish modules in offcanvas position.