tempo.gr

tempo.gr | Online περιοδικό ποικίλης ύλης

Επιλογή νέων υαλοκαθαριστήρων για το αυτοκίνητό σας

Επιλογή νέων υαλοκαθαριστήρων για το αυτοκίνητό σας

( 0 Ψήφοι )
Σύνταξη-επιμέλεια: tempo team | Δευτέρα, 22.06.20 19:48
 

Επιλογή νέων υαλοκαθαριστήρων για το αυτοκίνητό σας

Για να λειτουργούν σωστά, οι λεπίδες υαλοκαθαριστήρων πρέπει να αντικαθίστανται τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο - καθώς και πολύ πιο συχνά εάν εμφανίζουν ενδείξεις φθοράς. Καλό είναι η αντικατάσταση να πραγματοποιείται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο διότι το λάστιχό τους σκληραίνει και αφήνει γραμμές στο παρμπρίζ, ενώ παράλληλα δεν απομακρύνει σωστά το νερό.

Κατά την αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα προμηθευτείτε το σωστό μέγεθος. Γνωρίζετε τις επιλογές που έχετε, προκειμένου να αποφασίσετε τι ακριβώς πρέπει να αγοράσετε για να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες σας;

Αντικατάσταση του καουτσούκ της λεπίδας

Εάν τα χαλύβδινα μέρη του υαλοκαθαριστήρα δεν έχουν υποστεί ζημιά, είναι συχνά εφικτό να αντικαταστήσετε απλά τη λαστιχένια λεπίδα, εάν μπορέσετε να βρείτε ανταλλακτικό. Αφαιρείτε την υπάρχουσα λεπίδα, συνήθως κάμπτοντας ένα μικρό πτερύγιο και τραβώντας τη λεπίδα έξω. Το ανταλλακτικό καουτσούκ μπορεί να κοπεί στη διάσταση που πρέπει και στη συνέχεια να γλιστρήσει στη θέση του.

Αυτή είναι μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή εάν τα πτερύγιά σας είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο σε περιπτώσεις φθαρμένων στοιχείων στον βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα ή ζημιάς στη μεταλλική θήκη του υαλοκαθαριστήρα, πρέπει να αντικαταθιστάτε ολόκληρη τη διάταξη της λεπίδας σε τακτική βάση.

Απαίτηση ή λεπίδες υαλοκαθαριστήρων OEM

Οι τυπικές λεπίδες ντίζες υαλοκαθαριστήρων στα περισσότερα οχήματα έχουν ατσάλινο αμάξωμα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει καμπύλες οθόνες. Αυτά είναι βολικά διαθέσιμα από μια ποικιλία κατασκευαστών, αν και η πλειονότητα των εγχειριδίων αυτοκινήτων καθορίζει τις επωνυμίες Bosch ή Valeo. Οι νέες λεπίδες συχνά παρέχονται με μια σειρά εξαρτημάτων, και επίσης η αλλαγή της λεπίδας είναι συνήθως μια περίπτωση εξάλειψης του παλιού συγκροτήματος λεπίδας από το βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα, επιλέγοντας το σωστό εξάρτημα και συνδέοντας το νέο συγκρότημα λεπίδας υαλοκαθαριστήρα στο βραχίονα επιπλέον, εσείς μπορώ να αγοράσω λεπίδες υαλοκαθαριστήρα στο Rexbo.gr.

Μάκτρο καθαριστήρα με σπόιλερ

Ορισμένο για την πλευρά των οδηγών οχημάτων για πολλά αυτοκίνητα, μια αεροτομή κρατάει τη λεπίδα πολύ πιο ασφαλή έναντι της οθόνης σε ευρυζωνική σύνδεση, προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση καθαρισμού. Εάν διαπιστώσετε ότι οι υπάρχουσες λεπίδες σας δεν καθαρίζουν σωστά το παρμπρίζ στην ευρυζωνική ζώνη, σκεφτείτε να επιλέξετε την ίδια διάσταση με ένα συμπεριλαμβανόμενο αεροτομή.

Ορισμένες λεπίδες συνοδεύονται από αποσπώμενα σπόιλερ, αλλά για πολλές μάρκες, ο λεηλάτης είναι ενσωματωμένος στη ρύθμιση της λεπίδας.

Λεπίδες δέσμης διαμερισμάτων

Επί του παρόντος, ως αρχικά εργαλεία ορισμένων αυτοκινήτων και φορτηγών, οι λεπίδες επίπεδης δέσμης φωτός, όπως το Bosch Aerotwin, είναι η επόμενη γενιά υαλοκαθαριστήρων. Χωρίς χαλύβδινο πλαίσιο, μια σπονδυλική στήλη στο εσωτερικό του σώματος της λεπίδας έχει σχεδιαστεί για να τα συγκρατεί με ασφάλεια στην οθόνη, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει κάμψη.

Επί του παρόντος διατίθεται ως επιλογή αναβάθμισης για να ταιριάζει στα περισσότερα αυτοκίνητα, οι λεπίδες υαλοκαθαριστήρα επίπεδης δέσμης ταιριάζουν στα περισσότερα χέρια υαλοκαθαριστήρα. Κατάλληλο είναι εξαιρετικά παρόμοιο με τα συνηθισμένα πτερύγια, αλλά συχνά χρειάζεται να είναι στο Διαδίκτυο σε σχήμα με το χέρι για να εγγυηθεί ότι μιλούν στην οθόνη σε όλα τα σημεία.

Δεδομένου ότι είναι πολύ επίπεδες και έχουν αεροδυναμική μορφή, η επίπεδη δέσμη ελαφριών λεπίδων δεν χρειάζεται πρόσθετα αεροτομή για να παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό σε όλες τις ταχύτητες.

Ειδικοί και οπίσθιοι υαλοκαθαριστήρες

Πολλά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν τώρα επαγγελματικές λεπίδες, με ειδικές καμπυλωτές λεπίδες για χρήση σε πίσω παράθυρα. Συνήθως δεν έχετε ιδιαίτερες επιλογές αν αποφασίσετε να αγοράσετε από τους αρχικούς προμηθευτές, κάτι που μπορεί να είναι δαπανηρό. Ωστόσο, μπορείτε συνήθως να βρείτε πολύ χαμηλές τιμές στο διαδίκτυο ή σε έναν επαγγελματία λιανοπωλητή.

Υαλοκαθαριστήρες μπροστινών φώτων

Ορισμένα οχήματα, όπως η Volvo, έχουν εδώ και χρόνια υαλοκαθαριστήρες στα μπροστινά τους φώτα. Εάν χρησιμοποιηθούν, οι βραχίονες των μεταλλικών υαλοκαθαριστήρων μπορούν να έρθουν σε επαφή με το φακό του προβολέα. Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό θα μπορούσε να αποτύχει ένα MOT, καθώς σίγουρα θα διακόψει το μοτίβο της δέσμης των προβολέων.

Ενώ οι υαλοκαθαριστήρες δεν είναι μέρος του MOT, θα πρέπει να εξεταστούν ως μέρος της τακτικής συντήρησής σας, καθώς και να αντικατασταθούν όταν εμφανίζουν ενδείξεις φθοράς.

Όταν ψάχνετε να αλλάξετε τα μάκτρα υαλοκαθαριστήρων σας, είναι χρήσιμο να κοιτάξετε γύρω. Αλλάζοντάς τα μόνοι σας (μια δουλειά πέντε λεπτών που συνήθως δεν χρειάζεται εργαλεία), μπορείτε συνήθως να αποθηκεύσετε μια αρκετά αντίθεση για να το μεταφέρετε σε γκαράζ ή αντιπρόσωπο. Η αγορά τριγύρω μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, καθώς και να σας προσφέρει καλύτερες επιλογές για τους τύπους λεπίδων που θέλετε να ταιριάξετε. Για μια συνολική σειρά πτερυγίων υαλοκαθαριστήρων εμπρός, πίσω καθώς και μπροστινών φώτων που προσφέρονται με την παράδοση την επόμενη μέρα, ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπο Autobulbs Direct.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το tempo.gr παρακαλεί του φίλους αναγνώστες του να γράφουν με ελληνικούς και όχι με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish), όπως επίσης να αποφεύγουν και την υπερβολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια. Επισημαίνεται ότι όσα σχόλια είναι συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα, συνδέσμους προς πορνογραφικό υλικό ή κάθε είδους άσεμνο και απαγορευμένο περιεχόμενο, θα διαγράφονται αυτομάτως.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Περισσότερα Θέματα:

Η σημασία της αρχής και του τέλους στο λογοτεχνικό βιβλίο

Ο θεματικός πυρήνας ενός λογοτεχνικού βιβλίου, ή, με άλλα λόγια, η πλοκή, οι ήρωες, ο χώρος και ο χρόνος, ξεκινούν από μια βάση, την αρχή, κατόπιν διανύουν μια ανοδική, και, συνάμα, δύσκολη πορεία, τη μέση, και, έπειτα από αρκετό κόπο και μόχθο, καταλήγουν σε μια υψηλή κορυφή, το τέλος, όπου από εκεί μπορούμε να ατενίσουμε όλα όσα μας…

Αντρέι Ταρκόφσκι, ο ποιητής της εικόνας που «μιλούσε» με τη σιωπή

Ο Αντρέι Αρσένιεβιτς Ταρκόφσκι (1932-1986) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους του ρωσικού κινηματογράφου και τον σημαντικότερο ίσως Ρώσο σκηνοθέτη μετά τον Σεργκέι Αϊζενστάιν, ο οποίος υπήρξε μια από τις βασικές επιρροές του. Το έργο του βέβαια δεν είναι τόσο πλούσιο σε ποσότητα, αφού σε 23 χρόνια γύρισε μόλις επτά ταινίες…

«Για κάτι λάθη και κάτι πάθη - #ΤοΒιβλ1ο» από τη Σπυριδούλα Κούτρα

Μόλις κυκλοφόρησε σε συλλεκτική έκδοση και περιορισμένο αριθμό αντιτύπων το βιβλίο «Για κάτι λάθη και κάτι πάθη - #ΤοΒιβλ1ο» της Σπυριδούλας Κούτρα. Η συγγραφέας γράφει για δύο ζωές. Αυτή που ξεκινάει με το πρώτο σου κλάμα και αυτή τη δεύτερη επιλεγμένη, κατακτημένη, ξαναχτισμένη με πείσμα ζωή που δομείται αποκλειστικά από σένα και…

Δωρεάν προβολή online της ταινίας «Μέρες Βροχής» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου

Την ταινία «Μέρες Βροχής - Rainy Days» του Αλεσσάντρο Σπηλιωτόπουλου διαθέτουν δωρεάν για online προβολή οι συντελεστές της, προσπαθώντας έτσι να συμβάλλουν στην ψυχαγωγία όλων εμάς που βιώνουμε τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια ταινία η οποία προωθήθηκε όλο αυτό το διάστημα μέσω διάφορων…

Η απουσία σου

Έβρεχε. Παράξενη κοπέλα, το δέρμα της χλωμό, με έντονα μάτια, έμοιαζε σαν τη βροχή που έπεφτε στο παράθυρό της. Οι αστραπές που έριχνε έμοιαζαν με τα μάτια της, που φεγγοβολούσαν μέσα στο σκοτάδι. Τα κόκκινα μάγουλά της που έκαιγαν από έρωτα, είχαν χλομιάσει, είχε νιώσει άδεια. Η καρδιά όταν αδειάζει, μοιάζει με κίτρινο κερί που σβήνει.…

Επίλογοι

Τα πρώτα καρβέλια φεύγουν για το μοναστήρι μέσα σε ψάθινα καλάθια. Τα πρώτα χρόνια φορτώνονταν στον Ηρακλή, το μοναδικό μουλάρι του χωριού. Καθώς φτιάχτηκε ο δρόμος για την πόλη, ανέλαβε τη δουλειά το φορτηγάκι. Παρόλα αυτά ο Ηρακλής συνέχιζε το ίδιο δρομολόγιο κάθε πρωί μέχρι τη μονή και πάλι πίσω στην πλατεία. Μια παγερή μέρα, κάποιος…

Πρόσφατα Δημοφιλή

Οι αναμνήσεις των συναισθημάτων μου...

Η μνήμη είναι σαν μία λίμνη αναμνήσεων. Άλλες τις ψαρεύουμε -όταν…

Ο χρόνος αδέκαστος και αμείλικτος κριτής

Ο χρόνος άπαντα τοίσιν ύστερον φράσει. Λάλος γαρ ούτος ουκ ερωτώσιν…

Η σημασία της αρχής και του τέλους στο λογοτεχνικό βιβλίο

Ο θεματικός πυρήνας ενός λογοτεχνικού βιβλίου, ή, με άλλα λόγια, η…

Εμπειρίες ψυχικής δύναμης

Είναι βράδυ και κάθομαι στο παρκαρισμένο σβηστό αμάξι μου, στη θέση του…

Μουρόχαυλες επαναστάτριες...

Από πολύ μικρή πίστευα ότι τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» είναι κάτι…

Σταμάτα να φοβάσαι!

Φοβάσαι. Ένας φόβος πλημμυρίζει την ψυχή σου κάθε φορά που πας να…

Back in Time

Οι χειρότερες ταινίες όλων των εποχών

Αν έχετε σαδομαζοχιστικές τάσεις και θέλετε για κάποιον ακατανόητο…

Τα video games που μας μεγάλωσαν

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που αγαπήθηκαν στο παρελθόν είναι πάρα πολλά…

Γεώργιος Παπανικολάου, ένας σπουδαίος Έλληνας

Πώς μπορείς να μείνεις αδιάφορη απέναντι σε έναν άνθρωπο που…

Εφιάλτης, η σπουδαιότερη ελληνική ταινία τρόμου

Και όμως, ο ελληνικός κινηματογράφος μπορεί να καυχηθεί ότι για μία…

Θεόφιλος Καΐρης, ο φιλόσοφος της νεότερης Ελλάδας που ξεπέρασε τα εσκαμμένα

Ο Θεόφιλος Καΐρης, ακολούθησε την μοίρα όλων των μεγάλων διανοητών,…

«Ο γέρος και η θάλασσα» του Χέμινγουεϊ σε ένα εντυπωσιακό animation φιλμ

Βασισμένη στη πασίγνωστη νουβέλα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο γέρος και η…

Επιλογές Συντακτικής Ομάδας

Καρυωτάκης - Πολυδούρη: Μια ιστορία από το παρελθόν

Είναι φορές που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις αν τα γεγονότα που…

Θρίλερ και ταινίες τρόμου που άφησαν εποχή (Β' μέρος αφιερώματος)

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα για τις καλύτερες ταινίες τρόμου και θρίλερ…

Γιατί ο Καπιταλισμός δημιουργεί άσκοπες δουλειές - Του David Graeber

Είναι σαν κάποιος εκεί έξω να επινοεί άσκοπες δουλειές μόνο και μόνο…

Ξέρετε ποια είναι τα δύο προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως;

Το γεγονός ότι το πετρέλαιο κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις στον…

Κλεπτομανία

Η κλεπτομανία ορίζεται ως μία συναισθηματική διαταραχή του ελέγχου…

Διάσημοι άνθρωποι που οδηγήθηκαν από την αποτυχία στην επιτυχία

Αν δεν αποτύχεις στη ζωή, δεν θα μπορέσεις ποτέ να γευτείς την…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent


Το tempo.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα.

Δέχομαι τα cookies από αυτό τον ιστότοπο.
Όροι χρήσης