Επιλογή νέων υαλοκαθαριστήρων για το αυτοκίνητό σας

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Επιλογή νέων υαλοκαθαριστήρων για το αυτοκίνητό σας

Για να λειτουργούν σωστά, οι λεπίδες υαλοκαθαριστήρων πρέπει να αντικαθίστανται τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο - καθώς και πολύ πιο συχνά εάν εμφανίζουν ενδείξεις φθοράς. Καλό είναι η αντικατάσταση να πραγματοποιείται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο διότι το λάστιχό τους σκληραίνει και αφήνει γραμμές στο παρμπρίζ, ενώ παράλληλα δεν απομακρύνει σωστά το νερό.

Κατά την αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα προμηθευτείτε το σωστό μέγεθος. Γνωρίζετε τις επιλογές που έχετε, προκειμένου να αποφασίσετε τι ακριβώς πρέπει να αγοράσετε για να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες σας;

Αντικατάσταση του καουτσούκ της λεπίδας

Εάν τα χαλύβδινα μέρη του υαλοκαθαριστήρα δεν έχουν υποστεί ζημιά, είναι συχνά εφικτό να αντικαταστήσετε απλά τη λαστιχένια λεπίδα, εάν μπορέσετε να βρείτε ανταλλακτικό. Αφαιρείτε την υπάρχουσα λεπίδα, συνήθως κάμπτοντας ένα μικρό πτερύγιο και τραβώντας τη λεπίδα έξω. Το ανταλλακτικό καουτσούκ μπορεί να κοπεί στη διάσταση που πρέπει και στη συνέχεια να γλιστρήσει στη θέση του.

Αυτή είναι μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή εάν τα πτερύγιά σας είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο σε περιπτώσεις φθαρμένων στοιχείων στον βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα ή ζημιάς στη μεταλλική θήκη του υαλοκαθαριστήρα, πρέπει να αντικαταθιστάτε ολόκληρη τη διάταξη της λεπίδας σε τακτική βάση.

Απαίτηση ή λεπίδες υαλοκαθαριστήρων OEM

Οι τυπικές λεπίδες ντίζες υαλοκαθαριστήρων στα περισσότερα οχήματα έχουν ατσάλινο αμάξωμα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει καμπύλες οθόνες. Αυτά είναι βολικά διαθέσιμα από μια ποικιλία κατασκευαστών, αν και η πλειονότητα των εγχειριδίων αυτοκινήτων καθορίζει τις επωνυμίες Bosch ή Valeo. Οι νέες λεπίδες συχνά παρέχονται με μια σειρά εξαρτημάτων, και επίσης η αλλαγή της λεπίδας είναι συνήθως μια περίπτωση εξάλειψης του παλιού συγκροτήματος λεπίδας από το βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα, επιλέγοντας το σωστό εξάρτημα και συνδέοντας το νέο συγκρότημα λεπίδας υαλοκαθαριστήρα στο βραχίονα.

Μάκτρο καθαριστήρα με σπόιλερ

Ορισμένο για την πλευρά των οδηγών οχημάτων για πολλά αυτοκίνητα, μια αεροτομή κρατάει τη λεπίδα πολύ πιο ασφαλή έναντι της οθόνης σε ευρυζωνική σύνδεση, προσφέροντας βελτιωμένη απόδοση καθαρισμού. Εάν διαπιστώσετε ότι οι υπάρχουσες λεπίδες σας δεν καθαρίζουν σωστά το παρμπρίζ στην ευρυζωνική ζώνη, σκεφτείτε να επιλέξετε την ίδια διάσταση με ένα συμπεριλαμβανόμενο αεροτομή.

Ορισμένες λεπίδες συνοδεύονται από αποσπώμενα σπόιλερ, αλλά για πολλές μάρκες, ο λεηλάτης είναι ενσωματωμένος στη ρύθμιση της λεπίδας.

Λεπίδες δέσμης διαμερισμάτων

Επί του παρόντος, ως αρχικά εργαλεία ορισμένων αυτοκινήτων και φορτηγών, οι λεπίδες επίπεδης δέσμης φωτός, όπως το Bosch Aerotwin, είναι η επόμενη γενιά υαλοκαθαριστήρων. Χωρίς χαλύβδινο πλαίσιο, μια σπονδυλική στήλη στο εσωτερικό του σώματος της λεπίδας έχει σχεδιαστεί για να τα συγκρατεί με ασφάλεια στην οθόνη, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει κάμψη.

Επί του παρόντος διατίθεται ως επιλογή αναβάθμισης για να ταιριάζει στα περισσότερα αυτοκίνητα, οι λεπίδες υαλοκαθαριστήρα επίπεδης δέσμης ταιριάζουν στα περισσότερα χέρια υαλοκαθαριστήρα. Κατάλληλο είναι εξαιρετικά παρόμοιο με τα συνηθισμένα πτερύγια, αλλά συχνά χρειάζεται να είναι στο Διαδίκτυο σε σχήμα με το χέρι για να εγγυηθεί ότι μιλούν στην οθόνη σε όλα τα σημεία.

Δεδομένου ότι είναι πολύ επίπεδες και έχουν αεροδυναμική μορφή, η επίπεδη δέσμη ελαφριών λεπίδων δεν χρειάζεται πρόσθετα αεροτομή για να παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό σε όλες τις ταχύτητες.

Ειδικοί και οπίσθιοι υαλοκαθαριστήρες

Πολλά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν τώρα επαγγελματικές λεπίδες, με ειδικές καμπυλωτές λεπίδες για χρήση σε πίσω παράθυρα. Συνήθως δεν έχετε ιδιαίτερες επιλογές αν αποφασίσετε να αγοράσετε από τους αρχικούς προμηθευτές, κάτι που μπορεί να είναι δαπανηρό. Ωστόσο, μπορείτε συνήθως να βρείτε πολύ χαμηλές τιμές στο διαδίκτυο ή σε έναν επαγγελματία λιανοπωλητή.

Υαλοκαθαριστήρες μπροστινών φώτων

Ορισμένα οχήματα, όπως η Volvo, έχουν εδώ και χρόνια υαλοκαθαριστήρες στα μπροστινά τους φώτα. Εάν χρησιμοποιηθούν, οι βραχίονες των μεταλλικών υαλοκαθαριστήρων μπορούν να έρθουν σε επαφή με το φακό του προβολέα. Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό θα μπορούσε να αποτύχει ένα MOT, καθώς σίγουρα θα διακόψει το μοτίβο της δέσμης των προβολέων.

Ενώ οι υαλοκαθαριστήρες δεν είναι μέρος του MOT, θα πρέπει να εξεταστούν ως μέρος της τακτικής συντήρησής σας, καθώς και να αντικατασταθούν όταν εμφανίζουν ενδείξεις φθοράς.

Όταν ψάχνετε να αλλάξετε τα μάκτρα υαλοκαθαριστήρων σας, είναι χρήσιμο να κοιτάξετε γύρω. Αλλάζοντάς τα μόνοι σας (μια δουλειά πέντε λεπτών που συνήθως δεν χρειάζεται εργαλεία), μπορείτε συνήθως να αποθηκεύσετε μια αρκετά αντίθεση για να το μεταφέρετε σε γκαράζ ή αντιπρόσωπο. Η αγορά τριγύρω μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, καθώς και να σας προσφέρει καλύτερες επιλογές για τους τύπους λεπίδων που θέλετε να ταιριάξετε.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.