Ο Ντάνι Μπόιλ βραβεύτηκε για το Slumdog Millionaire

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

dani_boil_636655b.jpgΟ Ντάνι Μπόιλ ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος σκηνοθέτης από την Ένωση Αμερικανών Σκηνοθετών για την ταινία του "Slumdog Millionaire", γεγονός που θεωρείται προπομπός για το βραβείο Οσκαρ.

Μόλις έξι φορές στην 60χρονη ιστορία του θεσμού ένας σκηνοθέτης που έχει τιμηθεί με αυτό το βραβείο δεν παίρνει και το αντίστοιχο βραβείο Οσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Μπόιλ κατόρθωσε να επικρατήσει των συνυποψηφίων του σκηνοθετών Ρον Χάουαρντ για το Frost/Nixon, Ντέηβιντ Φίντσερ για την "Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον", του Γκας Βαν Σαντ για το Milk και του Κρίστοφερ Νόλαν για τον "Σκοτεινό Ιππότη".

Η ταινία του Μπόιλ για ένα παιδί από την παραγκούπολη της Μουμπάης που συμμετέχει σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι γνώσεων έχει ήδη αποσπάσει πολλές διακρίσεις.

Το σύνολο των ηθοποιών που μετέχουν στην ταινία βραβεύτηκαν με το αντίστοιχο βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών (SAG), πήρε τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και το βραβείο της Ένωσης Αμερικών Παραγωγών, που αντιστοιχεί στο Οσκαρ καλύτερης ταινίας.
Η ταινία του Μπόιλ έχει προταθεί για 10 βραβεία Οσκαρ, η απονομή των οποίων θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου.

Ο Μπόιλ παραλαμβάνοντας το βραβείο του στην τελετή που έγινε στο Λος Άντζελες αναφέρθηκε στην πορεία της ταινίας του από τη "φτώχια στον πλούτο".

Η ταινία του Ντόιλ πέρασε κατ' ευθεία σε DVD καθώς η κινηματογραφική εταιρία Warner Bros έκλεισε την θυγατρική της υπό την ετικέτα της οποία γυρίστηκε το Slumdog Millionaire.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.