«Μίκης Θεοδωράκης, ο άνδρας, ο θρύλος, η ιδιοφυΐα»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

mikistheodorakis_3848856b.jpgΣτις 17 Μαρτίου, στον κινηματογράφο «Astor Theatre» της Μελβούρνης, θα γίνει η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης, ο άνδρας, ο θρύλος, η ιδιοφυΐα» που δημιούργησαν η ομογενής Ελένη Ευαγγέλου και ο Ράσελ Γκούντρικ.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε ήδη σε ειδική προβολή στην Αδελαΐδα και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νότια Αυστραλία Δημήτρης Χατζόπουλος που την παρακολούθησε, ανέφερε ότι η Ελένη Ευαγγέλου και ο Ράσελ Γκούντρικ «πέτυχαν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη αυτοβιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη, της οποίας η αξία έγκειται στην άμεση και αυθεντική παρουσίαση, από τον ίδιο το Μίκη, όλων εκείνων των ερεθισμάτων που δημιούργησαν έναν γίγαντα της μουσικής, έναν ακατάβλητο αγωνιστή για κοινωνική δικαιοσύνη και, πάνω απ' όλα έναν άνθρωπο που πίστεψε, αγάπησε και προέβαλε την Ελλάδα διεθνώς».

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η ταινία δεν εστίασε τόσο στα αποτελέσματα, όσο στη γενεσιουργό αιτία και την πεισματική συνέπεια σε προσωπικές αρχές και αξίες, που δημιούργησαν μια πολύπλευρη και σημαντική προσωπικότητα. Έτσι, είμαστε πλέον βέβαιοι ότι κανένα από τα μεγάλα επιτεύγματα, στη μουσική και τους κοινωνικούς αγώνες του Μίκη, δεν ήταν τυχαίο ή συγκυριακό στη ζωή του, αλλά αποτέλεσμα μεθοδικής προσπάθειας και σκληρού προσωπικού αγώνα», είπε ο κ. Χατζόπουλος και πρόσθεσε:

«Ο Μίκης της ταινίας είναι ο κοινωνικός άνθρωπος που είναι έτοιμος να πεθάνει για τις ιδέες του, ο φιλόδοξος επαγγελματίας που είναι έτοιμος να ξεπεράσει τον εαυτό του, ακολουθώντας τα βήματα των πρωτοπόρων του χώρου του, είναι ο άνθρωπος που θα δεχθεί να αφήσει το ταλέντο του και το αποτέλεσμα της εργασίας του να ``ξεδιψάσει`` πνευματικά και ψυχαγωγικά τους συνανθρώπους του, και, τέλος, ο άνθρωπος που θα τιμήσει και θα προβάλλει παντού αυτό που αγαπά περισσότερο από όλα, την πατρίδα του».

Ο κ. Χατζόπουλος υπογράμμισε ότι «σπανίζουν πλέον οι άνθρωποι που γίνονται αγαπητοί για τη δράση τους στην πατρίδα τους και προβάλλουν τη χώρα τους στο εξωτερικό. Γι' αυτό -πρόσθεσε- πρέπει τα κίνητρά τους, τα ερεθίσματά τους, η απλότητά τους και η ειλικρίνειά τους να διατηρούνται σε ντοκουμέντα, που θα παραδειγματίζουν και θα εμψυχώνουν τις νεότερες γενιές».

«Όσοι παρακολουθήσουν την ταινία, θα έχουν τις αποδείξεις ότι οι μεγάλες προσωπικότητες κτίζονται με υπομονή, με εργατικότητα, με αρχές και αξίες, τις οποίες υπηρετούν, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά και με άδολη αγάπη, που διαχέεται σε κάθε τους δράση. Τέτοια προσωπικότητα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης», κατέληξε.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Δέν σκότωσε δέν έκαψε δέν κατέστρεψε,αλλά μέ όπλο του τή μουσική καί τή μπαγκέτα κατάφερε νά μεγαλουργίση καί νά αφυπνίση έναν ολόκληρο λαό.
Η μουσική του θά μείνει κτήμα τού ελληνικού λαού ές αεί καί τής ανθροπότητος γενικότερα.

Αντώνης Περτέσης
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.