Θα δημοπρατηθούν τα υπάρχοντα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

bergman_6704455Να δημοπρατηθούν πρόκειται τα υπάρχοντα του διάσημου Σουηδού σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, πράγμα που ήταν η τελευταία του επιθυμία. Ήδη έγινε η παρουσίαση των αντικειμένων στους δημοσιογράφους από τον οίκο δημοπρασιών Μπυκόφσκι, που θα οργανώσει την πώλησή τους στις 28 Σεπτεμβρίου στην Στοκχόλμη.

Έπιπλα, πίνακες ζωγραφικής, κινηματογραφικές και θεατρικές διακρίσεις, μπιμπλό, έως και σερβίτσια φαγητού: συνολικά 339 τεμάχια θα δημοπρατηθούν από την πολυμελή οικογένεια του κινηματογραφιστή, ο οποίος ήθελε να αποφευχθούν διχόνοιες κατά τη μοιρασιά της κληρονομιάς του.

«Είναι μία μικρή πώληση από ένα πασίγνωστο πρόσωπο», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Τομ Έστερμαν, ο οποίος συνέλεξε τα υπάρχοντα του Μπέργκμαν από την ιδιόκτητη κατοικία του στη νήσο Φάαρε στη Βαλτική, στα νοτιοανατολικά της Σουηδίας.

Στον Μπουκόφσκι αδυνατούν να εκτιμήσουν την αξία των προσωπικών αντικειμένων του Μπέργκμαν, την οποία πολλά αντλούν μόνον και μόνον από την προσωπική λάμψη και τη φήμη του ιδιοκτήτη τους. Πλείστα από τα υπάρχοντα που θα δημοπρατηθούν είναι το ώντι ταπεινά αντικείμενα, χωρίς μεγάλη αξία, όπως δίσκοι 33 στροφών, ή λιτές ξύλινες καρέκλες, που όμως θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των θαυμαστών του Μπέργκμαν.

Ωστόσο υπάρχουν άλλα αντικείμενα που θα ενθουσιάσουν τους κινηματογραφόφιλους: μηχανές λήψης και προβολής, επιστολές από την αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών εξαφορμής των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ.

Άλλα αντικείμενα πάλι, θα κινήσουν το ενδιαφέρον των αμιγώς ρεκτών της τέχνης, ιδίως μία λιθογραφία του σουηδού θατρικού συγγραφέα Αυγούστου Στρίντμπεργκ από τον νορβηγό ζωγράφο Έντβαρντ Μουνχ, ή ένα πορτραίτο του ίδιου του Μπέργκμαν με αφιέρωση του αμερικανού φωτογράφου Ίρβινγκ Πεν.

Τα αντικείμενα θα εκτίθενται στη Στοκχόλμη για το διάστημα 24 έως 27 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.