Πέντε λόγοι που το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» είναι η αγαπημένη μου ταινία

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», η επική ταινία του Βίκτωρ Φλέμινγκ που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μάργκαρετ Μίτσελ, παραμένει μία από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών. Παρακάτω γράφω τους πέντε λόγους που για εμένα προσωπικά, θα είναι πάντα η αγαπημένη μου ταινία:

1) Γιατί για τα δεδομένα εκείνης της εποχής η ταινία παραμένει ένα έπος. Τα γυρίσματά της ήταν εξαιρετικά απαιτητικά και παρά το γεγονός πως η τέχνη του κινηματογράφου προόδευσε και μας χαρίζει πλέον εκπληκτικά μοντάζ, η αρτιότητα της ταινίας αυτής παρέμεινε διαχρονική και παντοτινή. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η ταινία παραμένει ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα.

2) Γιατί δείχνει τη δύναμη της θέλησης. Μπορεί η Σκάρλετ να είναι σκληρή αλλά ξέρει ότι τη δύσκολη στιγμή την ξεπερνάς με θάρρος, αγώνα και υπομονή

Πέντε λόγοι που το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» είναι η αγαπημένη μου ταινία

3) Γιατί είναι μία ταινία που δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία της. Η τελευταία φράση της Σκάρλετ Ο’ Χάρα «Tomorrow is another day», μας δείχνει ότι υπάρχει πάντα το αύριο που μας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος και να δώσουμε μία ευκαιρία στα πράγματα να πάνε καλύτερα (η αριστουργηματική ερμηνεία της Βίβιαν Λι άφησε εποχή).

4) Γιατί ο Ρετ Μπάτλερ συμβολίζει κάθε άνθρωπο που δε βρίσκει ανταπόκριση στα βαθιά και αληθινά του συναισθήματα. Και γιατί ενώ τέσσερις ολόκληρες αγωνίζεται για να κερδίσει την καρδιά της Σκάρλετ, στο τέλος παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει επειδή βλέπει πόσο μάταιο είναι μερικές φορές να προσπαθείς να κερδίσεις την καρδιά κάποιου. 

Πέντε λόγοι που το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» είναι η αγαπημένη μου ταινία

5) Γιατί σπουδαιότερη ατάκα «Frankly, My dear, I don’t give a damn» δεν ακούστηκε ποτέ ξανά στην παγκόσμια ιστορία του σινεμά. Μία φράση αδιαφορίας με όση δόση προκλητικότητας και σαρκασμού χρειαζόταν, ώστε ένας άνδρας να ξεκαθαρίσει ότι έχουν τελειώσει τα πάντα μέσα του. Κι αυτό αξίζει σεβασμό.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.