Τριήμερο προβολών «Με το Βλέμμα της Κριτικής»

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Τριήμερο προβολών «Με το Βλέμμα της Κριτικής»

Άκρως επιτυχημένο κρίνεται το τριήμερο προβολών «Με το Βλέμμα της Κριτικής» που διεξήχθη στις 27, 28 και 29 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, εμπλουτίζοντας φέτος την ετήσια δραστηριότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.).

Για πρώτη φορά, όλες οι ταινίες που απέσπασαν το βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. τη χρονιά που πέρασε, καθώς και η καλύτερη ελληνική και ξένη ταινία της χρονιάς, προβλήθηκαν σε ένα κινηματογραφικό τριήμερο.

Τριήμερο προβολών «Με το Βλέμμα της Κριτικής»

Οι ταινίες που προβλήθηκαν στη φετινή διοργάνωση είναι οι δυο καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με την πρόσφατη ψηφοφορία των Ελλήνων κριτικών κινηματογράφου («Amerika Square» του Γιάννη Σακαρίδη ως καλύτερη ελληνική και «Χωρίς Αγάπη» του Αντρέι Σβιάγκιντσεφ ως καλύτερη ξένη ταινία), καθώς και οι ταινίες που απέσπασαν το βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. στις εγχώριες κινηματογραφικές διοργανώσεις: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης («Ρόζμαρι» του Άδωνι Φλωρίδη), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης («Village Potemkin» του Δομήνικου Ιγνατιάδη), Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας («Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας («Απαγορευμένη Επίσκεψη» του Νίκου Θεοδοσίου) και Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου («Μια Οικογένεια» του Σεμπαστιάνο Ρίζο).

Τριήμερο προβολών «Με το Βλέμμα της Κριτικής»

Οι προβολές πραγματοποιήθηκαν παρουσία των δημιουργών τους και ακολούθησαν Q&A sessions με το κοινό και τους συντελεστές, ενώ παρουσιάστηκε το νέο τεύχος «Κινηματογράφος 2017» από τους αρχισυντάκτες του, Γιάγκο Αντίοχο, Νέστορα Πουλάκο και Ιωσήφ Πρωϊμάκη.

Ομολογουμένως, η επιτυχία της διοργάνωσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού όλες οι προβολές και συζητήσεις έγιναν σε κατάμεστη αίθουσα.

Τριήμερο προβολών «Με το Βλέμμα της Κριτικής»

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.