Mildred Pierce: Η ιστορία μιας μητέρας...

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Mildred Pierce: Η ιστορία μιας μητέρας...

Το Mildred Pierce ανήκει στα πιο σπουδαία μελοδράματα του Χόλυγουντ – και είναι λυπηρό που τέτοιες ταινίες δεν γυρίζονται πια. Δραματικό, σκοτεινό και απρόβλεπτο, μία εκπληκτική εξιστόρηση μίας μάνας (Joan Crawford), η οποία από νοικοκυρά μετατρέπεται σε χειραφετημένη γυναίκα και ιδιοκτήτρια εστιατορίου, υποκύπτει -για λίγο- στο φλερτ του Jack Carson, αλλά την καρδιά της κατακτά ο Zachary Scott. Από μία γυναίκα περιορισμένη στην ανατροφή του σπιτιού και το νοικοκυριό, μετατρέπεται σε ανεξάρτητη προσωπικότητα η οποία ζητάει διαζύγιο, αποκτάει φιλίες, ερωτεύεται, η οποία όμως δεν μπορεί να νικήσει τη μοναδική της αδυναμία: τη λατρεία στην κόρη της.

Μία μητέρα, η Mildred Pierce, λατρεύει και κάνει τα πάντα για την κόρη της (Ann Blyth), η οποία όμως είναι ένα κακομαθημένο και αχόρταγο πλάσμα. Και όσο και αν της θυμώνει, όσο και αν τη διώχνει, στο τέλος η μητρική αγάπη νικά και εκείνη κάνει πάλι τα πάντα για εκείνη. Και η ταινία, έρχεται να επιβεβαιώσει μία λυπηρή αλήθεια: πως όσο περισσότερα κάνεις για κάποιον, τόσο περισσότερο θα σε απογοητεύσει.

Η Αν Μπλιθ ως κακομαθημένη κόρη, καταφέρνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε ο ρόλος της; σε καταφέρνει τελικά να τη μισήσεις, βλέπεις στο πρόσωπό της όλη τη ραδιουργία και την απληστία που την οδηγούν σε ακραίες και παράτολμες ενέργειες.

Στο κέντρο όμως της ταινίας, και πάλι η Τζόαν Κρόφορντ. Αέρινη, ερωτική, δραματική, ένα Όσκαρ που της άξιζε δικαιωματικά. Η Τζόαν σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες στην καριέρα της, σπαραχτική και δυναμική ταυτόχρονα.

Το Mildred Pierce είναι η εξιστόρηση μίας μάνας που φτάνει στα άκρα, που θυμώνει και απελπίζεται, αλλά δεν παύει και πάλι να αγαπάει και να προστατεύει. Μία ταινία για την αγάπη μίας μάνας, η οποία μπορεί και να φτάσει στο σημείο να πάρει στην πλάτη της μία δολοφονία. Μπορεί όμως;

Mildred Pierce: Η ιστορία μιας μητέρας...

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.