Boarding Gate

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (13 Ψήφοι)

pure_evilfinal_7747556b.jpgBoarding gate: Πύλη επιβίβασης, σημείο αναφοράς και σίγουρα πλατφόρμα απογείωσης. Η ομαδική αυτή έκθεση επιχειρεί ακριβώς αυτό: να μας μεταφέρει στη σφαίρα της τρέχουσας διεθνούς δημιουργικής δράσης, ανακαλύπτοντας το εικαστικό τώρα και υπογραμμίζοντας νέες τάσεις της παγκόσμιας εικαστικής πραγματικότητας όπως διαμορφώνονται, συμβαίνουν και καταγράφονται αυτή τη στιγμή.

Η έκθεση παρουσιάζει ΝΕΕΣ δουλειές. Καινούργιες προτάσεις από καλλιτέχνες που δεν έχουν υπέρ-εκτεθεί, που μόλις ξεκινούν την πορεία τους (σε κάποιες περιπτώσεις κυριολεκτικά) ή που σπάνια παρουσιάζουν δουλειά στην Ελλάδα. Το roster της έκθεσης συγκεντρώθηκε από  4 χώρες (Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, και Αμερική).

Δουλειές που αντλούν και απορρέουν από το τώρα – από τον τρόπο που οι καλλιτέχνες αντιλαμβάνονται και επηρεάζονται από τη νέα πραγματικότητα  που βιώνουν στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, μέσα από τις καινοτομίες και τις δυνατότητες που τους προσφέρουν τα κοινωνικά και τεχνολογικά δίκτυα και η ζωή σε ένα κόσμο χωρίς σύνορα. Απαλλαγμένοι από τις παραδοσιακές νόρμες, οι καλλιτέχνες ανακαλύπτουν τον πλανήτη με καινούργιους τρόπους και μεταφράζουν τα ερεθίσματα σε έργο, αντιδρώντας στην τυποποίηση των πραγμάτων.

Εκφράζοντας μία νέα τάση που μόλις έκανε την εμφάνιση της σε παγκόσμια κλίμακα και ορίζεται σαν Εναλλακτικό Μοντέρνο, η έκθεση γιορτάζει τη φρέσκια ενέργεια και χρησιμοποιεί τη γλώσσα της οικουμενικής κουλτούρας του σήμερα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Esek_one, Sarah Ettlinger, Τάσος Θώμου, Κωνσταντίνα Καπανίδου, Αλέξανδρος Μαυρογιάννης, Τεό Μιχαήλ, Βασίλης Μπότουλας, Ιωάννα Πανταζοπούλου, The Krah και μαζί τους σε πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα οι Pure Evil, Natasha Law, Heiko Muller και Jessica Speckhard

Το Boarding Gate είναι μία παραγωγή του artAZ, σε επιμέλεια Αλεξάνδρας Κολλάρου, και φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης K-art.

Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009, μετά τις 8:00 μμ

Διάρκεια:
19.03.09 - 11.04.09

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Παρασκευή 11-2 και 6-9, Σάββατο 11-2, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Διοργάνωση: artAZ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης K-art (Σίνα 54, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.