Έκθεση: Σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες με απλά καθημερινά υλικά

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Έκθεση: Σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες με απλά καθημερινά υλικά

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει στον κινηματογράφο «ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ» η εικαστική έκθεση της Ηλέκτρας Κεφαλά με τίτλο «Σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες με απλά καθημερινά υλικά».

Την έκθεση αποτελούν μία σειρά από εικαστικές αναπαραστάσεις σκηνών από γνωστές κινηματογραφικές ταινίες.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι κυρίως ξύλο (χωρίς επεξεργασία, έτσι όπως βρέθηκε στην ύπαιθρο) και μέταλλο, το οποίο προσφέρει   μεγάλη δυνατότητα έκφρασης λόγω των διαφορετικών μορφών με τις οποίες παρουσιάζεται στα έργα. (σύρμα, συρματόπλεγμα, φύλλο).

Στην παρέα των υλικών προστέθηκαν και απλά καθημερινά αντικείμενα όπως φελλός, καπάκια, σπίρτα, βίδες κ.α., τα οποία μέσα στο έργο παίρνουν αξία και ξεφεύγουν από τη λογική του ευτελούς και του τετριμμένου, κάνοντας έτσι ένα είδος διαμαρτυρίας για όλα αυτά τα πράγματα ή γεγονότα που συνηθίζουμε  να θεωρούμε «ασήμαντα» αλλά καταφέρνουν να κάνουν τη ζωή μας τόσο σημαντική.

Στο κάθε έργο εκτός από την υλική αναπαράσταση μίας σκηνής, γίνεται, μέσα από συμβολισμούς  και μία προσπάθεια απόδοσης του γενικότερου νοήματος της ταινίας, έτσι όπως το αντιλαμβάνεται ο καλλιτέχνης.

Οι ταινίες που αποτέλεσαν την έμπνευση για τη δημιουργία των έργων είναι μέχρι στιγμής: «Κυνόδοντας» (2009), «Ο Θίασος» (1975), «Το Μίσος» (1995), «Οι Ζωές των Άλλων» (2006), «Τα Όμορφα Χωριά Όμορφα Καίγονται» (1996), «Τρέξε Λόλα» (1998), «American Beauty» (1999), αλλά δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Μαζί με τα 7 βασικά έργα παρουσιάζονται και άλλα μικρότερου μεγέθους, επίσης από ξύλο και μέταλλο, στα οποία δεν έχει δοθεί κάποιος τίτλος, αφήνοντας έτσι την φαντασία του κοινού να παίξει ελεύθερα και να αποφασίσει.

Μία πρωτότυπη έκθεση που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει το αγκάλιασμα της Έβδομης Τέχνης με τον εικαστικό χώρο και  να ταξιδέψει στους συμβολισμούς, βγάζοντας έτσι ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Τα έργα βρίσκονται στο bar του κινηματογράφου και το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί η χρονική διάρκεια της έκθεσης ίσως την κάνει ακόμα πιο πρωτότυπη. Το πιθανότερο είναι να συνεχιστεί και τον Μάρτιο.

Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 106  Μετρό Συγγρού – Φιξ (Έξοδος Δράκου)

Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 17:00

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.