Έκθεση ζωγραφικής - ψηφιδωτού της Δάφνης Αγγελίδου στη gallery 7

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Έκθεση ζωγραφικής - ψηφιδωτού της Δάφνης Αγγελίδου στη gallery 7

Τη δουλειά της αν. καθηγήτριας της Α.Σ.Κ.Τ. στο ψηφιδωτό, Δάφνης Αγγελίδου, θα παρουσιάσει την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου η gallery 7, σε μια έκθεση με ζωγραφική και ψηφιδωτά, που τιτλοφορείται «Διαδρομές».

Θα παρουσιαστούν επίσης 17 ψηφιδωτά και 44 μικρά κόκκινα έργα ζωγραφικής στα οποία εικονίζονται ανθρώπινες μορφές, μοναχικές ή σε ομάδες. Το «επίμονα» ορισμένο πλαίσιο και η επαναληπτικότητα του κόκκινου χρώματος παραπέμπουν στην κοινή ανθρώπινη μοίρα, διανοητική και βιολογική.

Με τα τελευταία της έργα η Αγγελίδου μας εισάγει σε μία περισσότερο κυριολεκτική κατάσταση του ανθρώπου και όχι ενδεικτική, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στη δουλειά της. Η ανθρώπινη φιγούρα γίνεται πλέον τρισδιάστατη, σάρκινη. Καθίσταται παρουσία και όχι αφαιρετική ένδειξη. 

Η ομπρέλα κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς της καλλιτέχνιδας, μέχρι τώρα κάλυπτε ολόκληρο το πρόσωπο του μοναχικού ανθρώπου, σχεδόν εν είδει προσωπείου. Τώρα το αφήνει πλέον ακάλυπτο, κάνει χώρο και για την παρουσία του άλλου, ενώ λιγότερο συγκαλύπτει και περισσότερο αποκαλύπτει και προστατεύει.

Ανθρώπινες μορφές κάθε ηλικίας και φύλου κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις και συναντώνται με άλλες. Στην προηγούμενη δουλειά της Δάφνης Αγγελίδου, η αφαιρετική και σχηματοποιημένη ανθρώπινη φιγούρα παρέπεμπε στην αναμονή της πραγμάτωσης του εαυτού της.

Στην προκειμένη περίπτωση, η τρισδιάστατη και περισσότερο σάρκινη μορφή, καθώς και ο τρόπος συνύπαρξης με τις άλλες, υποβάλλει τη συνάντηση με τον άλλον, στο βαθμό που ο εαυτός έχει πλέον πραγματωθεί.

Η Αγγελίδου συνεχίζει τον εικαστικό της στοχασμό πάνω στην ανθρώπινη κατάσταση.

Βιογραφικό της Δάφνης Αγγελίδου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1980 -1986) με δασκάλους τους Γιάννη Μόραλη και Δημήτρη Μυταρά και ψηφιδωτό με τον Γιάννη Κολέφα. Διδάσκει στην Α.Σ.Κ.Τ., στο τμήμα του ψηφιδωτού από το 1987 μέχρι σήμερα. Το 1999 εκλέχτηκε Λέκτορας για το τμήμα του ψηφιδωτού. Το 2005 εκλέχτηκε Επίκουρη Καθηγήτρια  της Α.Σ.Κ.Τ. στο ίδιο τμήμα. Το 2009 μονιμοποιήθηκε στο ίδιο τμήμα.Το 2013 εκλέχτηκε  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Α.Σ.Κ.Τ. στο ίδιο τμήμα.

Ατομικές εκθέσεις

1986: Γκαλερί Αγκάθι, Αθήνα
1988: Γκαλερί Αγκάθι, Αθήνα
1992: Καλλιτεχνικό Πνευματικό Κέντρο Ώρα, Αθήνα
1994: Χώρος Τέχνης «24», Το ψυχρόν της αργύριο, Αθήνα
1996: Γκαλερί Ζαλοκώστα 7, Ενύπνιες πόλεις, Αθήνα
1996: Γκαλερί Τερακόττα, Ενύπνιες πόλεις και παράθυρα, θεσσαλονίκη
2000: Γκαλερί Ζαλοκώστα 7, Χωρογραφίες, Αθήνα
2002: Χώρος Τέχνης «24», Ψηφιδωτά - Ζωγραφική, Αθήνα
2005: Γκαλερί Ζαλοκώστα 7, Διαβάσεις, Αθήνα
2009: Γκαλερί Ζαλοκώστα 7, Διαβάτες..., Αθήνα
2013: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσειο, Ψηφιδωτά του Σήμερα, Αθήνα
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, από το 1986 έως σήμερα, στην Ελλάδα, στο Βέλγιο, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Αμερική και στην Κίνα. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, μουσεία και πινακοθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Εγκαίνια: 3 Δεκεμβρίου, Τρίτη
Διάρκεια έκθεσης: 3 Δεκεμβρίου - 4 Ιανουαρίου
Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11-2 μ.μ. και 6-9 μ.μ. / Τετάρτη, Σάββατο: 11-3 μ.μ.
 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.