Έκθεση ζωγραφικής του Zhang Yexing

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Έκθεση ζωγραφικής του Zhang Yexing

Την ατομική έκθεση του Κινέζου καλλιτέχνη Zhang Yexing παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη η γκαλερί Bernier-Eliades, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Τα έργα του Zhang Yexing χαρακτηρίζονται από αμέτρητες και πυκνές στρώσεις χρώματος. Οι αρχικές επιφάνειες τρίβονται και καλύπτονται εκ νέου με στρώσεις λαδομπογιάς. Στα δημιουργήματά του συνυπάρχουν, με ένα δυναμικό αλλά ταυτόχρονα αρμονικό τρόπο, η απλότητα με την σκληρότητα, ενώ διακρίνει κανείς και μία πιο βαθιά ερμηνεία της πραγματικότητας.   

Στη νέα σειρά έργων τα οποία θα παρουσιαστούν στη γκαλερί Bernier-Eliades, απεικονίζονται αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο στούντιο του καλλιτέχνη αλλά παρουσιάζονται μέσα σε ένα ονειρικό και μυστηριώδες πλαίσιο: γύψινα γλυπτά που αντικρύζουν το ένα το άλλο, μια ανοιχτή πόρτα ακουμπισμένη σε ένα έπιπλο, ένα άδειο κρεβάτι σε σκοτεινό δωμάτιο με έναν άντρα ξαπλωμένο στο πάτωμα. 

Τα δημιουργήματά του στοιχειώνουν η μοναξιά και η νοσταλγία, θυμίζοντας αποσπάσματα από ταινίες του Wang Kar-wei. Όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει: «Τα έργα μου συνδυάζονται με τον χρόνο, τον χώρο, και την αφήγηση. Οι στιγμές με ενθουσιάζουν και μου προκαλούν φαντασιώσεις, στις οποίες ο πραγματικός κόσμος μετατρέπεται σε φανταστικό και πολύ μακρινό». 

Ο Zhang Yexing γεννήθηκε το 1981 στην Κίνα και είναι μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες κινέζων καλλιτεχνών της γενιάς του. Αποφοίτησε από την κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Πεκίνο. Ζει κι εργάζεται στο Πεκίνο. Γεννημένος σε μία βιομηχανική πόλη στη βορειοδυτική Κίνα, κοντά στη Ρωσία, δέχτηκε επιρροές από τη Σοβιετική Ένωση και την ανατολική Ευρώπη.   

INFO
Γκαλερί Bernier – Eliades
Διεύθυνση: Επταχάλκου 11, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:00
Ώρες λειτουργίας: Τρί. - Παρ. 10:30-18:30 / Σάβ. 12:00-16:00
Διάρκεια Έκθεσης:  από 28/09/2017 έως 14/11/2017
Είσοδος δωρεάν
Τηλ. επικοινωνίας: 2103413935
 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.