Ατομική έκθεση ζωγραφικής: «Ν’ αγαπάς σημαίνει να χάνεις» της Ματίνας Σταυροπούλου

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Ατομική έκθεση ζωγραφικής: «Ν’ αγαπάς σημαίνει να χάνεις» της Ματίνας Σταυροπούλου

Τη 17η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ματίνας Σπυροπούλου με τίτλο «Aimer c’est perdre – Ν’αγαπάς σημαίνει να χάνεις», θα παρουσιάσει την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου η γκαλερί «7».

Η έκθεση  αφορά την ζωή και το έργο της Camille Claudel (1864-1943), η οποία υπήρξε βοηθός, ερωμένη και μούσα του γλύπτη Rodin. Καθώς έζησε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της στο άσυλο, με την σύμφωνη γνώμη της μητέρας και του αδελφού της Paul Claudel, τα έργα που παρουσιάζονται επιχειρούν να απεικονίσουν το ταλέντο, την αντισυμβατικότητα και την ήττα, λόγω της απόρριψης από τον Rodin αφενός και του βίαιου εγκλεισμού της στο άσυλο αφετέρου.

Τα σχέδια και οι μελέτες, άλλοτε αναπαραστατικά κι άλλοτε αφαιρετικά, αποδίδουν μέσω των γραφισμών και της βίαιης χρωματικής χειρονομίας την ανατρεπτική και χαρισματική προσωπικότητά της. Χρησιμοποιήθηκαν λάδια, γραφίτες, ξηρά παστέλ, κάσια, κόλλες, βερνίκια, σινική μελάνη και άμμος πάνω σε πανί και χαρτί.

Ατομική έκθεση ζωγραφικής: «Ν’ αγαπάς σημαίνει να χάνεις» της Ματίνας Σταυροπούλου

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Ματίνα Σταυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1990 από το τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ.  του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο FAC DES LETRES  στο Poitiers της Γαλλίας ως το 1991. Πήρε μέρος σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κυριότερες τις εκθέσεις: «Dialogues» - Παρίσι, Γαλλία (1993), «Γενέθλιος τόπος» - Μουσείο Μπενάκη Αθήνα (2007), «Διονύσιος Σολωμός» - Judecca  Βενετία, Ιταλία (2008), «Μνημείο κομμένο στα δύο» - Unesco, Δημαρχείο Κηφισιάς, Αθήνα (2015).

aimer_cest_perdre_2833233.jpg

Έχει επίσης εκθέσει ατομικά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (1991), στη Bologna της Ιταλίας και στο Saint Etienne της Γαλλίας (1993). Απο το 1994 συνεργάζεται και εκθέτει ατομικά στη Γκαλερί 7 με τελευταία την  έκθεση «Camille Claudel-Aimer c’est perdre» (Φεβρουάριος 2018). 

Έργα της βρίσκονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο της Niort (Γαλλία), καθώς και σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

aimer_cest_perdre_4833233.jpg

INFO
Διάρκεια έκθεσης: 20/02 - 17/03/2018
Ώρες: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11-2 μ.μ. &  6-9 μ.μ. / Τετάρτη, Σάββατο: 11-3 μ.μ.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.